7 смешни мита за секса, в които все още вярваме


7 смешни мита за секса, в които все още вярваме
Снимка: iStock/Guliver

Макар обществото ни да е сравнително добре образовано като цяло, все още има хора, които вярват във всевъзможни глупости. А когато става дума за секс, нещата са още по-зле. Спомнете си всички глупави неща, в които сте вярвали като деца – например, че може да се забременее от поглъщане на сперма или пък, че не може да се забременее при първи сексуален контакт. За съжаление, коефициентът ни на интелигентност по отношение на сексуалното здраве е толкова нисък, че някои хора продължават да вярват в тези измислици и като възрастни. Ето 7 глупави мита за секса, които все още са популярни.

1. Момичето не може да забременее, когато е отгоре заради гравитацията

Невероятно е, но има мъже, които вярват в това. Фактите обаче са други – сперматозоидите са живи и плуват. Така че, момчета, няма значение дали стреляте нагоре или надолу – вашите малки плувци ще стигнат до целта, независимо от посоката.

2. Женският оргазъм не съществува

Хахаха, през 2016 година все още имa хора, които вярват в това, представяте ли си? Има мъже, които директно питат дали въобще е възможно жените да свършват (и вероятно след това се потупват един-друг по гърба и си казват „Не, те не могат да свършват, вината не е твоя, братле”).

Дами, ако никога не получавате оргазъм, то е защото спите с грешните хора. Това е.

3. Не можете да се заразите с болести, предавани по полов път при орален секс

Случвало ли ви се е някой да ви каже „О, няма проблем да ми духаш без презерватив, болестите не се предават по този начин”? Е, има такива хора. На всички тях можем да кажем само едно: оралният секс без предпазни средства може да бъде опасен.

4. Мъжкото оправдание: “Не мога да свърша, ако съм с презерватив”

Ако някой мъж ви каже това, не му вярвайте. Мъжете със сигурност могат да свършат с презерватив. Наистина ли сте готови да рискувате и да се сдобиете я с трипер, я с нещо по-лошо, само за да му угодите на прищевките? Не го правете! Да си слага презерватива или да си ходи вкъщи!

5. Не можете да забременеете във вода

Виж точка 1 – сперматозоидите могат да плуват, независимо къде са изстреляни.

6. Ако мастурбирате, ще бъде по-трудно да получите оргазъм по време на секс

Това е една много стара заблуда, която вероятно сте чували от майките си. Но в нея няма нищо вярно. Напротив, мастурбацията може да подобри оргазмите ви. В крайна сметка, трябва да изучавате тялото си, за да разберете какво му харесва. Повторението е майка на знанието, така че няма от какво да се плашите.

7. Ако жената прави прекалено много секс, ще се разшири

Този мит е чиста проба предразсъдък срещу жените с по-освободено сексуално поведение. Влагалището е мускул. То се разширява и свива. Все пак, оттам може да излезе цяло бебе, без да нанесе непоправими вреди. Няма начин някакъв си пенис да го разтегне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама