Помислете за тези 4 неща, преди да спите с някого


Помислете за тези 4 неща, преди да спите с някого
Снимка: iStock/Guliver

Живеем в свят, където благодарение на сайтовете за запознанства и мобилните приложения е много по-лесно да се запознаеш с нов мъж.

Може да си намерим някого, с когото да правим секс с едно натискане на клавиша или плъзване по екрана.

Въпреки това, както много хора знаят, бързите свалки могат да ни накарат да се почувстваме с разбито сърце или пък да съжаляваме.

За да ви спестим тези неприятни чувства, ето как да разберете дали сте готови да скочите в леглото с някой нов мъж.

1. Помислете за това

Много често, жените попадат в един порочен кръг. Те мигновено са привлечени от един мъж, правят секс с него, след което той не се обажда и ги оставя с разбито сърце, което ги кара да се питат какво са направили грешно. Защо трябва да се поставяте в такава ситуация? Спрете и помислете: Ако правите секс с този човек и той никога повече не ви се обади, ще бъдете ли съкрушена?

2. Бъдете честни със себе си

Не правите услуга нито на себе си, нито на партньора си, като не сте честна. Всеки терапевт или добър приятел ще ви каже, че само вие може да знаете кога сте готова да правите секс с някой нов мъж. Затова бъдете честна. Ако не сте готова, това е нормално. Ако знаете, че ще се почувства зле, ако той изведнъж се изпари, това също е нормално. Докато останете вярна на себе си и на желанията си.

3. Забавете нещата

Има само два изхода, ако поискате от един мъж да забавите неща: 

А. Той ще забави нещата и ще изчака, докато сте готова, както би сторил всеки добър партньор. 

Б. Той няма да бъде склонен да изчака и... най-вероятно е щял да ви напусне веднага след секса, така че сте успели да си спестите неприятностите.

Противно на общоприетото мнение, повечето мъже нямат проблем да забавят нещата. Това също така е добро време да поговорите един друг за сексуалните си истории и граници, а също така какво ви харесва и какво не.

4. Дайте си позволение

Ако сте стигнали до заключението, че вие и вашият партньор сте готови да правите секс, давайте. Най-голямото нещо, което ви спира, често сте самата вие. И макар че правенето на секс на първа среща не е най-доброто правило, което да следва всеки, няма нищо лошо в това да последвате желанието си. Наслаждавайте се, чувствайте се красива и желана. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама