Ценните уроци, които ни дават лошите отношения


Ценните уроци, които ни дават лошите отношения
Снимка: iStock/Guliver

Отношенията трябва да носят радост и на двамата партньори. Но понякога се случва те да причинят болка, негодувание и разочарование. Въпреки това, дори и несполучливите отношения ни дават няколко ценни урока, които могат да ни бъдат много полезни в бъдеще.

Ето защо, ако вашият съюз се разпадне, не се разстройвайте твърде много: натрупали сте опит и можете да продължите да живеете с такъв багаж.

Няма смисъл да пазиш нещо, което не ти харесва

Ако проливате много сълзи заради обидите, причинени от партньора, тогава си отговорете на въпроса: Искате ли това да продължава? Надеждата, че той или тя ще се промени и скоро ново слънце на любовта ще грее над главите ви, обикновено не се оправдава. Можете да залепите счупена ваза, но следа върху нея все още ще остане. По-добре да си купите нова, нали?

Провалът в любовта не трябва да понижава самочувствието

Не трябва да позволявате на някой или нещо да отрови живота ви. Дразнещите фактори трябва да бъдат изхвърлени възможно най-скоро. Ако вашата половинка ви пречи да се наслаждавате на живота, тогава вероятно не ви принадлежи. Като сте близо до такъв човек, ще паднете в собствените си очи и ще загубите вярата в своите възможности. Обичайте и ценете себе си, тогава другите ще започнат да ви ценят повече. Направете място за бъдещи връзки, като се отървете от стари и ненужни.

Любовта, която носи болка, не е любов

Вярванията, че любовта може много да боли, оставете за мазохистите. Никой няма право да ви причинява страдания - както физически, така и психически. Не очаквайте партньорът да промени отношението си. По-добре сменете партньора си.

Любовта е само една

Вярата, че истинската любов се случва само веднъж в живота, е погрешна. В крайна сметка, ако сте се влюбили веднъж, тогава по дефиниция сърцето ви е отворено за това чувство. Всеки път, когато една врата се затвори, се отваря друга. Не поглеждайте назад, за да не пропуснете нови възможности.

Разбитото сърце се възстановява

Ще отнеме време да бъдете както преди. А също така ще са нужни нови запознанства, добри приятели и любимо забавление. Отрицателните емоции и преживявания са част от нашия живот и няма такъв човек на света, който да не ги е изпитал. Другите издържат, значи можете да се справите и вие.

Трябва да можете да простите

Омразата изяжда човек отвътре. Ако са ви наранили, бъдете в състояние да простите и то не заради някой друг, а заради себе си. Като сте позитивни, е по-вероятно да привлечете нови приятни събития в живота си.

Обичайте се повече

За да бъдеш обичан, трябва да обичаш себе си. Хората, които жертват интересите си в името на някого, предизвикват в най-добрия случай чувство на съжаление, но не и любов.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама