Да запазите силата на любовта във връзката си, зависи само от вас!


Да запазите силата на любовта във връзката си, зависи само от вас!
Снимка: iStock/Guliver

Често в живота на двама влюбени се случва връзката им да е в безизходица. Тогава сякаш губят надежда. Но надежда винаги има! Помнете, че дори и в тези моменти, можете да спасите любовта и да си върнете щастието.

Един от най-трудните моменти в живота настъпва, когато влюбените престанат да чувстват тази силна любов един към друг, която чувстваха в началото на връзката. Те започват да се водят от задължения, искания, кавги и други моменти, които могат да доведат до раздяла. Точно в този момент, трябва да повярвате, че всичко зависи от вас и да запомните тези мъдри съвети:

Бъдете тук и сега

Любовта не търпи сравнения. Когато нещо в настоящия момент не върви по желания начин, често започваме да се оглеждаме, да си спомняме, да сравняваме: как беше преди? Какво ще кажат другите?...  И вместо да храним избледняващата светлина с любезни думи и мили действия, ние започваме да се обиждаме, да се обръщаме един срещу друг, да не си говорим дори - изостряме проблема.

Няма нищо лошо в това, че двамата не сте онези луди щастливи любовници, които бяхте в началото. Приемете се такива, каквито сте и разберете, че лудата страст няма да я има вечно. Важно е уважението и разбирането.

Живейте сега, не се опитвайте да запазите миналото на всяка цена, не се разтваряйте в мечти за бъдещето. Светът се променя, посоката на вятъра и атмосферното налягане се променят. В природата е невъзможно да се поддържат абсолютно същите условия ден след ден. Това, което имате днес, е не по-малко ценно от това, което имахте вчера!

Да видим истинското лице на този, когото обичаме

С годините съпругът и съпругата свикват толкова много с маските си, че се губят зад тях. Кой е съпругът, освен този, който го правят семейните му задължения? Какво обича този мъж? Какво мисли той? Какво го тревожи? Какви мечти има? Съпрузите често биват вкарвани в капана на собствените си убеждения, изисквания, правила, инструкции, където напълно забравят за това Лице- Лицето, което наблюдават, но не виждат всеки ден!

Опитайте да погледнете под маската и да видите непознатия там: уникален човек, с колосален вътрешен свят, с детските си спомени, мечти и тайни. Човек, който някога е бил малък, непокътнат, който е гледал на света доверчиво. Този човек сега е вашият партньор. Дайте му шанс- погледнете под маската.

Да обичаш безплатно, без сигнали и награди

Отговорността на съпрузите в брака за запазването на любовта е задължителна. Всичко зависи само от двамата и от никой друг. Но често се случва съпругът ревностно, нетърпеливо да изпълнява задълженията на съпругата си, "забравяйки" за себе си. Както и обратното.

Никога не забравяйте за себе си! Това е много важно. В същото време давайте любов, без да очаквате в замяна. Любовта трябва да ви мотивира и да идва от душата. Ако е на сила, ако е очакваща награда- това не е любов!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама