Ето как да разберете, че той НЕ е подходящият


Ето как да разберете, че той НЕ е подходящият
Снимка: iStock/Guliver

Понякога в началото любовта ни се вижда приказна. Забелязваме в партньора само хубавите качества и си мислим, че той е най-подходящият за нас. Но дали наистина е така?

Много често с партньора ни привличат не неговите качества, а само фактът, че цялата динамика на връзката вече е позната.  Защото това вече се е случило във вашето семейство. Струва ви се, че можете да контролираме това, което ви е познато, за разлика от новото – то ви плаши. Ако някой се отнася с вас твърде добре, започвате да сте подозрителни, мислите си, че това е само трик. Мозъкът се опитва да ви убеди, че е по-добре веднага да разкриете истинското лице на човека до вас.

Ето 9 важни признака, че партньорът не е човекът, с когото можете да изградите добри отношения:

Той (тя) ви обижда, наранява или ви унижава с думи. Дори да се извинява, не се заблуждавайте, това поведение е неприемливо.

Партньорът е опасен или агресивен. Той заплашва ли да нарани вас или себе си, ако го изоставите? Вие сте държани, като заложници. Е, време е да прекратите отношенията.

Като „наказание“ за дребни нарушения, той или тя започва да ви игнорира или да се отнася изключително студено. Това е манипулация.

Партньорът ви се кара, избухва бързо, крещи и обижда.

ГРЕШНИ НАЧИНИ ЗА СЪБЛАЗНЯВАНЕ НА МЪЖ

Той изведнъж изчезва за известно време без обяснение.

Той си позволява поведението, описано по-горе, но обвинява вас или бивши партньори за неуспешния изход на връзката.

Партньорът крие от вас информация за живота си. Не участвате във вземане на решения, финансови и семейни дела на партньора.

Вашето мнение не означава нищо. Партньорът веднага отхвърля всякакви оферти.

Не участвате в социалния му живот, той общува само с приятелите си. Вие сте оставени сами, но от вас се изисква да готвите, миете, да се грижите за деца и да изпълнявате други задължения. Чувствате се като негова слуга.

Ако забележите дори едно нещо от горните във връзката ви, време е да си тръгнете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама