Ето кои са основните ползи от сексуалното удоволствие


Ето кои са основните ползи от сексуалното удоволствие
Снимка: iStock/Guliver

Физическата интимност играе важна роля в нашите взаимоотношения. Когато сексът отпадне настрана, други проблеми също се появяват. Двойките се чувстват по-малко свързани и обвързани и в резултат на това са по-малко привързани и любящи. Сексът помага да се поддържат връзките силни и щастливи, но ползите от сексуалното удоволствие не свършват дотук. Редовните оргазми могат да играят важна роля за нашето емоционално и физическо здраве. Помислете за следните ползи от сексуалното удоволствие.

Подобрена имунна система

Някои хора приемат пробиотици за повишен имунен отговор, но редовният секс също може да бъде полезен, когато става въпрос за тласък на имунната ви система към висока скорост. Изследвания от университета Уилкс в Пенсилвания установиха, че седмичният или двуседмичен секс може да помогне за повишаване на антителата в организма.

Редовни менструални цикли

Знаете ли, че редовният секс може да помогне за регулиране на месечния ви цикъл ? Много жени се борят с нередовна менструация, но малцина знаят, че редовният секс всъщност може да бъде полезен. Изследвания, проведени в университетите в Колумбия и Станфорд, показват, че жените, които правят секс поне веднъж седмично, са склонни да имат по-редовни цикли, отколкото жените, които рядко или никога не правят секс.

Намалена болка

Говорейки за менструация, ако страдате от често срещани менструални симптоми като спазми, може да се радвате да научите, че сексът всъщност може да намали болката. Изследванията установиха, че освобождаването на ендорфини и кортикостероиди може да помогне за борба с болката, така че оргазъмът може да е точно това, което лекарят е наредил. Същото важи и за мъжете, така че независимо дали страдате от главоболие или мускулна болка, може да опитате да посегнете към партньора си вместо към аптечката.

Подобрено сърдечно-съдово здраве

Физическото здраве и сексуалното здраве вървят ръка за ръка, така че не е изненада, че честият секс е доказано, че подобрява сърдечно-съдовата функция . Едно проучване дори установи, че жените, които се радват на редовни оргазми, имат намален риск от сърдечни заболявания и диабет тип 2.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама