Има ли възможности след раздялата?


Има ли възможности след раздялата?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако смятате, че можете да срещнете любовта само в младите си години и след това всичко е изгубено, помнете, че в съвременния свят това вече не е така. Наличието на неограничени възможности в днешно време прави намирането на партньор възможно без значение от възрастта. Особено, ако отидете на среща отново след дълга връзка. Как да извлечете максимума от ситуацията? Прочетете и ще разберете!

1. Помнете, че не сте сами

Най-важното нещо, което трябва да знаете след раздялата е, че вината не е във вас и вашите качества и няма за какво да обвинявате себе си. Раздялата се случва доста често, в развитите страни около половината от двойките се развеждат. И това не е признак за техните грешки, те може дори да не съществуват. Може би сте имали травматични отношения, но сега вече ги няма. И да се отървете от постоянния кошмар определено е добро решение!

2. Доверието е ключът към напредъка

Колкото по-бързо можете отново да повярвате в себе си и да се усмихнете на света около вас, толкова по-добре, особено за установяване на личен живот.

3. Бъдете по-позитивни

Няма нужда да се оплаквате от първата среща и да си спомняте негативните страни на минали връзки. Не бива да говорите за бившия с потенциални партньори, преди дори да се познавате малко. Ако говорите лошо за бившия (дори и да го е заслужил), вие раждате логическа верига в мозъка на новия човек и по този начин може да го отблъснете.

4. Вече всеки може да срещне любовта онлайн

Може би, когато сте започнали минала връзка, онлайн запознанствата току-що се появили. Или не са били модерни. Сега това е нарастваща тенденция в целия свят и няма от какво да се срамувате, ако искате да потърсите партньор в социалните мрежи. Когато попълвате профил, поддържайте баланс от информация за вашите интереси, хобита и цели, не се спирайте само на едно нещо. Изберете подходящи снимки, които ви показват в добра светлина, но не разкрасяват реалността. Ако се съмнявате, покажете профила на приятел, който да си каже мнението.

5. Не бързайте

Можете да се потопите в морето на нови възможности, точно зад затворената стара врата. Но помислете внимателно, готови ли сте за това или трябва да изчакате още малко? Запознанствата трябва да са приятни и да не се превръщат в начин за преждевременно затваряне на болезнени рани. Освен това човек може по невнимание да изпадне в нови травматични отношения. Така че, започнете с новите връзки, когато вече сте забравили за старата!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама