Искате да бъдете щастливи в любовта? Ето 3 полезни съвета


Искате да бъдете щастливи в любовта? Ето 3 полезни съвета
Снимка: iStock/Guliver

Взаимоотношенията между двама души може да не са такива, каквито ви се иска да бъдат. За да намерите щастието в любовта, трябва да овладеете няколко прости, но важни умения, за които ще говорим в нашата статия.

Все повече хора говорят за важността на здравата връзка. Тази, в която е възможно да се създаде доверие, любов и уважение, но в същото време да не загубят себе си и своята индивидуалност. Вижте кои са уменията, които ще ви помогнат да изградите здрави и щастливи отношения с любимия човек.

Как да изградим лично щастие?

Разбиране

Когато хората развият умения за изграждане на щастливи отношения, те стават все по-проницателни към себе си и другите. Това им помага да общуват по-добре и да растат заедно. Затова е много важно да се научим да се разбираме. Да не обвиняваме себе си или другия в нещо, което не зависи от нас. Всички ние сме различни по характер, но това не означава, че трябва да се виних. Разбирането е първата крачка към хармонична връзка.

Взаимност

Всеки човек има свои собствени нужди и те имат важно значение за него. Но другият човек не трябва непрекъснато да е до нас или да ни закриля, защото не е наш родител. Изграждането на взаимност във връзката означава да се грижим за другия и да му помогнем да се чувства по-комфортно в този свят. Да му покажем с присъствието и поведението си, че не е сам.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТОЙ НИ ЛЪЖЕ?

Емоционална регулация

Да можеш да контролираш емоциите означава да ги осъзнаваш, да знаеш как да ги успокоиш и да можеш да поддържаш ситуацията в перспектива. Разпознаването на емоциите е част от така наречената емоционална интелигентност. Да можеш да се успокоиш, означава да разработваш стратегии за самопомощ, като например да излезеш за малко на чист въздух.

Всеки от нас трябва да намери нещо, което ще му помогне да намали емоционалното си напрежение. Най-важното от тези умения за регулиране на емоцията е да поддържат нещата в перспектива. Например, да разбереш, че това, което се случва, е нормален етап от развитието на отношенията, че това се е случвало и преди, и този път можете да реагирате по различен начин - с по-голямо разбиране, състрадание и съчувствие към себе си и другите.

Тези прости, но ефективни съвети могат да помогнат в отношенията между един мъж и една жена. Само не забравяйте, че за да създадете силен съюз е необходимо и двамата да положат усилие!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама