Искате щастлива връзка? Тогава прочетете това!


Искате щастлива връзка? Тогава прочетете това!
Снимка: iStock

Любовта е магическа. Любовта е щастие. Любовта е най-големият дар, който можем да получим в този живот. Но тя също така е способна да причини много неприятности. Отношенията с близките могат да бъдат наистина трудни и да изискват много сили и търпение. Какво да правим, ако искаме да изградим силна и щастлива връзка? В тази статия ще намерите някои прости и ефективни, но не винаги очевидни съвети.

Разговаряйте с партньора си

Изследване на д-р Джон Готман показва, че семейните съюзи са успешни, когато партньорите отговарят на искания за комуникация в около 86% от случаите. Двойките, които се разделят рано или късно, общуват помежду си само в 33% от случаите. Ако искате връзката ви да е дълготрайна, винаги обръщайте внимание на това, което партньорът казва или прави. Както показват проучванията, въпросът не е в това, че отделните двойки често се карат, а че показват твърде малко привързаност и емоционални реакции един към друг и това в крайна сметка води до разрушаване на отношенията.

9 ТРИКА, С КОИТО ДА ГО НАКАРАТЕ ЛУДО ДА СЕ ВЛЮБИ

Ценете и се грижете един за друг

Най-щастливата връзка се основава на две умения: способността да се намерят общи черти и способността да се приемат различията. Партньорите, които инвестират 100% във взаимоотношения, неизбежно се виждат главно в положителна светлина. Няма значение дали са в близост, или в различни краища на планетата, те все още мислят за положителните качества на душата си и изразяват любовта си по всички налични начини.

Винаги поставяйте връзката си на първо място

Това означава, че желанията и нуждите на партньора трябва да бъдат важни за вас, не по-малко от вашите собствени. Това не означава, че трябва да ги задоволявате за сметка на себе си. Но трябва да можете да слушате и да разбирате какво иска партньорът от вас. Важно е той да знае, че неговите чувства са важни за вас.

14 СИГУРНИ ЗНАКА, ЧЕ ТОЙ ИСКА

Насърчавайте любовта и уважението

Щастливите двойки изпитват искрена и дълбока благодарност към своите партньори. Те не само се обичат, но и наистина се уважават, дори по време на кавги и разногласия (и може би, особено по време на кавги и разногласия).

Ако връзката ви е свързана не само с любов, но и с истинско приятелство, то значи тя може да оцелее дори в най-страшната буря. Двойките, натрупали истинско приятелство помежду си, не се страхуват от изпитания, защото ги преодоляват заедно.

"Романтичната връзка може да бъде наречена пълноценна само ако можете да разкажете един на друг всичко, от началото до края - без тайни и лъжи", неизвестен автор.

Осъзнайте, че в крайна сметка сте отделни индивиди

Да, вие и вашият партньор сте неразривно свързани по много въпроси и особено по отношение на близостта и комфорта. Но все пак трябва да сте достатъчно независими, за да не забравяте за собствените си интереси и да изразявате своята гледна точка открито, учтиво и честно - дори ако партньорът не я харесва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама
Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама