Как да продължите напред след края на дългогодишна връзка


Как да продължите напред след края на дългогодишна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Не е лесно да се разделите с човек, който е бил част от вашия живот дълго време. Да загубиш този човек е като да загубиш една от ръцете си или дори да си парализирал половината от тялото. Изглежда, че животът никога повече няма да бъде същият.

Ако по някаква причина връзката ви се е разпаднала и знаете, че тя никога не може да бъде поправена, тогава пускането е единственият начин да продължите напред. Защото никога не знаете какво ви е приготвила съдбата и дали не ви предстои нещо още по-красиво!

1. Плачете, ако това ви успокоява, но не изпадайте в крайности

Нормално е да плачеш, след като връзката приключи. Вие сте нормален човек, така че позволете си да изразите болката, която чувствате. Не мислете, обаче, че трябва да се откажете от всичко. Животът означава повече от това да имаш любим човек до себе си. Така че никога не позволявайте депресията да ви доведе до крайности. Има много неща, които можете да направите, дори и да сте несемейни. Животът е хубав, помнете това!

2. Бъдете позитивни към бъдещето

Ако в момента продължавате да се съсредоточавате върху загубата си, ще бъдете обезкуражени. Ето защо, опитайте се да мечтаете за по-светло бъдеще. Помислете колко ще е хубаво да преследвате мечтите си, за да постигнете успех някой ден. Би било много лошо, ако се окажете губещ и в любовта, и в кариерата. Също така бъдете сигурни, че някой животът ще ви срещне с някой по-добър  и един ден пътищата ви ще се пресекат. Не спирайте да мислите за това и ще се почувствате много по-добре.

КАК ДА ПРЕМИНЕМ ПРЕЗ 5-ТЕ ЕТАПА НА ЛЮБОВТА

3. Занимавайте се с продуктивни неща

Вместо да бъдете погълнати от депресия в стаята си, станете от леглото, отидете на разходка или на работа и бъдете заети с това да се стремите да бъдете най-добрият служител на месеца. Фокусирайте енергията и мислите си върху задачите си. Учете се, запишете се на спорт или някакъв курс и дайте всичко възможно, за да създадете отлични резултати. Ще се почувствате прекрасно

4. Признайте и приемете болката

Спрете да отричате агонията, през която преминавате. Преструвайки се, че сте добре, когато не сте, ще ви накара да се почувствате още по-зле, тъй като потискате болката и се мъчите. Трябва да освободите,  това лошо чувство от себе си, като признаете реалността на ситуацията и приемете, че е време да пуснете човека, с когото сте били. Това ще намали емоционалната борба вътре във вас.

5. Ако е необходимо, се преместете

Това е препоръчително само ако вие и бившият ви споделяте една и съща среда като работното място  или пък общ дом. Ако това да прекарвате много време заедно предизвиква отрицателни последици и за двамата, тогава не е лошо да помислите да се преместите някъде, където да започнете на чисто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама