Как да разберем, че сме избрали правилния партньор?


Как да разберем, че сме избрали правилния партньор?
Снимка: iStock/Guliver

Този въпрос си задават, както мъжете, така и жените през всички фази на отношенията: от първата среща до годежа. Той може да бъде отправен, както от бъдещата свекърва или тъща, така и от вашата приятелка.

Всички щастливи двойки имат една обща черта – те са абсолютно удовлетворени от отношенията си. Това означава, че и двамата получават точно това, което са очаквали и от което са имали нужда.

Точно това е основата на усещането за „това, от което има нужда“ы което чувстваме, но не можем да изразим, а също и един от признаците за хармонични романтични отношения. Как това удовлетворение може да ни помогне да осъзнаем, че възнамеряваме да свържем живота си с този, от когото имаме нужда? Ето четири въпроса, изготвени от Кира Асатрян за psychologies.ru.

1. Преценете дали всичко ви харесва

Това може да е трудно. За да се опрости задачата отношенията може да се разделят на няколко категории: секс, финанси, емоции, общуване и т.н. А след това да оцените до колко сте доволни от всяка от категорията. Ако ви устройстват всичките категории – поздравления! Вие наистина сте намерили този, когото сте търсили. Ако засега не ви удовлетворяват всички категориии – не се разстройвайте. Помислете дали след време ще е възможно да приемете ситуацията, така каквато е или да я промените.

2. Запитайте се до колко добри са били предишните ви отношения

Ако в миналото е имало нещо, заради което сте се чувствали по-добре, обсъдете това с партньора си. Винаги си струва да се говори за това какво искате и какво очаквате. Напълно възможно е да не можете да определите ясно желанието си. Затова е много важно да започнете разговор. Няма нищо по-токсично от сравнението на бившите и настоящите отношения.

3. Можете ли да си представите, че ще срещнете по-добър партньор?

Тук действа същото правило: ако чувствате, че някоя от категориите не съответства на очакванията ви, поговорете за това с партньора ви. Не мълчете и не задържайте недоволството си в себе си.

4. Помислете дали не трябва да порабите и върху себе си

Ако не можете точно да определите какво точно не ви харесва в отношенията ви, но те не ви удовтлетворяват, обикновено това е признак, че сами не разбирате какво точно искате от тях. Съгласете се, че е много трудно да получите това, което искаш, ако не знаеш какво искаш.Опитайте се да се замислите над това и да разберете как изглеждат желаните от вас отношения и добрият брак. И какво, според вас, не достига, за постигането на този резултат.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама