Как да съживим отношенията и да поддържаме емоционалното си ниво


Как да съживим отношенията и да поддържаме емоционалното си ниво
Снимка: iStock/Guliver

За да бъде едно семейство силно и щастливо, и двамата партньори трябва да работят върху връзката си.

Има много правила за комуникация между съпрузите. Всички те се свеждат до взаимно разбиране и подкрепа. Един от най-важните съвети е да решаваме проблемите заедно, без кавги и груби думи. Периодично връзките трябва да се съживяват. Само в този случай ще можете да устоите на всяка възникнала заплаха. Ето как трябва да се поддържа емоционално ниво в отношенията между съпруг и съпруга:

Говорете един с друг по-често

Първото нещо, което препоръчват психолозите, е да се научите да бъдете по-честни и отворени към партньора си. Ако между вас е установена дълбока връзка, тоест вече споделяте своите радости и преживявания помежду си, тогава най-вероятно не сте изправени пред въпроса за раздяла. Но ако сте като повечето двойки, които разговарят помежду си само за това какво да купят и какво е времето навън, тогава трябва да се научите как да общувате за по-важни теми.

МОЖЕ ЛИ СЕКСЪТ ДА ЛЕКУВА ПАРКИНСОН?

Не крийте мислите си

Представете си живот, в който можете да споделите всичко, което искате, с вашия партньор. Не трябва да има тайни в него. Вашите страхове, вашето минало, странни мисли, стремежи, цели, ценности, фантазии - всичко това са теми за разговор. Започнете да ги повдигате в свободното си време.

За начало решете какъв е спирачният фактор за вас. Може да не успеете да споделите мислите си с партньора, защото те са твърде странни за вашето разбиране. В този случай слабата връзка в отношенията ви е страхът от реакцията на съпруга или обичайния срам.

Опитайте се да представите мислите си като на шега, като по този начин започнете разговор. Това може да се превърне в сериозна дискусия или дори разгорещен дебат, но в крайна сметка ще се радвате, че сте започнали разговор. Ако вашият партньор наистина ви смята за специален, той ще ви приеме такива, каквито сте. В крайна сметка обмяната на мнения и откровеност само ще ви сближи.

Споделете фантазиите си

Когато споделяте вашите фантазии, това ви сближава един с друг, а също така отваря вратата за осъществяването на много нови идеи. Единственото нещо, което не трябва да се прави, е да се говори за твърде високи очаквания по отношение на партньора. Така че, ако изразите надежда, че вашата сродна душа ще получи звезда от небето, тогава тя може да тръгне да търси тази звезда и никога да не се върне. Освен това, ако разберете, че съпругът / съпругата ви няма да оправдае очакванията ви, тогава вие сами ще се разстроите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама