Какво да направите, ако мъжът ви вече не ви привлича


Какво да направите, ако мъжът ви вече не ви привлича
Снимка: iStock/Guliver

Всичко в брака ви е перфектно. Мъжът ви има прекрасна кариера, колата е почти нова, а децата тъкмо започнаха училище. Но вие просто не искате секс. Не усещате тръпка, няма вълнение. Най-важно е да не забравяте, че упадъкът на страстта и колебанието в желанието се случват в живота на всеки човек. Възможно е това да е временна история. И изобщо не е нужно да правите нещо, просто сега има период, който ще бъде заменен с по-активен. Ако почувствате, че настоящата ситуация носи на вас, него или на двама ви известен дискомфорт, започнете да действате.

1. Радост, сън, спорт

Нестабилно ежедневие, липса на сън, заседнала работа - всичко това са фактори, които могат да повлияят на общото физическо състояние и в резултат на това и на желанието за секс. Именно тогава е хубаво да увеличите физическата активност. Не говорим за изтощителни тренировки във фитнеса - ходенето е един чудесен вариант за спорт. С бързо ходене се подобрява кръвообращението и се нормализира притока на кръв в тазовите органи. В резултат на това органите на репродуктивната система поддържат адекватен хормонален фон, който осигурява красота, здраве и женственост. Ако желанието не се върне, опитайте силови тренировки. С мощност и интервални натоварвания мускулите работят по-добре с метаболизма на глюкозата и това е енергия за цялото тяло.

Адекватно преценете физическото си състояние. Ако наскоро сте претърпели пневмония, родили сте или просто изпитвате сериозен стрес, тялото трябва да получи време, за да се възстанови. В този случай прекарвайте повече време в релакс.

2. Отпускане, но не съвсем

След натоварения ден искате да си легнете толкова много, но избирате само за минута да проверите профила си в социалната мрежа. Един час по-късно главата ви бръмчи от получената информация и тялото ясно дава да се разбере, че има нужда от почивка. Дори съпругът ви още да не спи, е малко вероятно да бъде настроен на секс вълна, сигурно защото и той е в социалната мрежа. Когато си лягате, нямате нужда от телефон, таблет или телевизор. Нека това време принадлежи само на вас двамата. Тактилният контакт е много необходим, дори и да не искате секс, важно е да има докосвате, прегръщане, целуване... И това може да се превърне в прелюдия.

3. Разговорите!

Най-често липсата на сексуалното желание към конкретен мъж се дължи на психологически проблем. Възмущение, конфликт, потисната негативност - тялото реагира, както е заложено от природата, при стрес се намалява и привличането. Анализирайте ситуацията: трябва да разберете какво всъщност ви пречи да желаете любимия доскоро човек. Може би имате нерешени конфликтни ситуации, скрити оплаквания, гняв - намерете силата в себе си, за да говорите спокойно с половинката си. Жената трябва да се чувства сигурна, за да бъде привлечена от партньора.

4. Борбата за качествен секс

Ако една жена си мълчи, приема лошия секс или вярва, че оргазмът не е задължителен, то тогава това ще доведе до цялостно избягване на интимността на подсъзнателно ниво.

Мъжете често извършват типични стереотипни действия по време на секс и ако никога не сте казвали на любимия си, че той директно ви причинява болка, например когато ви дърпа за косата, има много голяма вероятност това да ограничи бъдещите ви сексуални контакти. Не, той няма да отгатне сам. Особено ако сте харесвали тези неща преди. Просто му кажете това. Липсата на оргазъм и адекватен диалог по тази тема създават усещане за несигурност, малоценност и в резултат на това гледането на филм заедно става по-привлекателно от секса.

5. Излезте от образа на доброто момиче

Онези забрани, които наблюдавате у дома и ви пречат на моменти, силно ви ограничават и не ви позволяват да се отпускате. Бъдете спонтанни, свободни, освободени, порочни, жадни и се наслаждавайте. Поемете отговорност за вашата скованост или неудобство. Сега можете да изберете кой живот да живеете. Пълен с удоволствие или ограничен и скучен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама