Когато искаш да пишеш на бившия, а не трябва


Когато искаш да пишеш на бившия, а не трябва
Снимка: iStock/Guliver

На много от нас се е случвало да се разделят с някой мъж, но постоянно да поглеждат телефона си, събирайки сили да му пишат. Това най-вероятно ще ви донесе само още болка, затова е по-добре да го оставите в миналото. Ето как да го направите и да отворите вратата на нещо по-добро.

Поставете телефона си в самолетен режим, изключете го и го пъхнете в калъфа на възглавницата си. Забравете за него. Налейте си чаша вино.

Напълнете ваната с гореща вода, сипете любимите си ароматни масла и се потопете блажено в нея. Продължавайте да не мислите за него. Наслаждавайте се на тялото си и на усещанията си.

Пишете. Напишете му имейл, но никога не кликвайте върху "изпращане". Оставете го да седи във вашите чернови. Изтрийте го. Напишете му писмо. Напишете името му. Скъсайте хартията. Изгорете я в мивката.

Опитайте се да не мислите за него осем дни. Забравете за филмите, чиито главни герои ви напомнят за него. Изтеглете си приложения за запознанства и си позволете да пофлиртувате с други мъже. Приемайте комплиментите им, но излезте само с онзи, който наистина ви харесва. В крайна сметка, най-важното е да се чувствате добре, а да не правите неща, които не харесвате, само за да забравите.

Усмихвайте се. Всеки ден се будете с усмивка. Дори когато боли. Усмихвайте се. Когато ви питат какво не е наред, кажете им, че сте добре. Не им казвайте, че сред целия хаос все още мислите за него. Не им казвайте, че ви боли от загубата и че ви липсва всеки ден.

На рождения си ден отключете номера му. Но не му се обаждайте. Никога не му пишете. Плачете в банята, когато не ви пише, избършете сълзите си, излезте, усмихвайте се и не кажете на нито един от вашите приятели. Блокирайте отново номера му.

Излезте на среща с друг. Позволете си да се отпуснете и да забравите миналото. Оставете човека да ви прави комплименти, да ви глези и да ви показва интереса си към вас.

Изхвърлете бельото, което носехте в апартамента му първата нощ, когато той ви каза, че ви обича. Излезте и си купете ново. Кажете си, че ще носите това за някой друг. Но го носете вкъщи, за себе си. Докоснете себе си, но никога не мислете за него.

Фиксирайте косата си, навийте я на къдрици, разпръснете я. Отделете време да направите грима си. Не носете червилото, което харесва. Намерете друго, което обичате. Вместо това, подчертайте очите си, облечете секси бельо и се насладете на красотата си пред огледалото. Снимайте се, но не изпращайте снимките на никого.

Облечете рокля и високи обувки и излезте. Забавлявайте се. Каквото и да правите, не вдигайте телефона си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама