Понякога съдбата не ви праща човек, с когото ви е писано да прекарате живота си, но ви праща важен урок


Понякога съдбата не ви праща човек, с когото ви е писано да прекарате живота си, но ви праща важен урок
Снимка: iStock

Не можете да искате любов там, където не е писано да я има. Не можете да останете в лоши отношения и да се надявате, че всичко ще се промени...

Винаги ми се струваше, че аз съм тази, която обича повече, която дава повече, без да получава същото в замяна. Направих грешка, която правят повечето влюбени жени: те смятат, че избраният човек просто се нуждае от повече време. Но времето не решава нищо - само изостря ситуацията. Вашите чувства не са се променили. Не, те няма и да се променят. Единственото нещо, което се променя, сме самите ние.

Никога не съм бил истински щастлива с теб, въпреки че те обичах повече, отколкото мога да изразя с думи. Държах на тази любов с всички сили, докато този дом, който само аз изграждах, един ден не се срути на земята. Всъщност... благодаря за това! Сега ясно виждам, че никога не си бил човек, предначертан за мен от съдбата. Ти беше просто урок, който трябваше да науча.

Ти ме научи, че времето не променя нищо.

Сега знам, че ако нещата се объркат, с времето всичко ще се влоши. И всичките ми желания и очаквания няма да могат да променят това.

ПРЕДИ ДА НАМЕРИТЕ ПЪТЯ СИ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГУБИТЕ

Ти ме научи какво не е истинската любов.

Бях едно от онези момичета, които са готови на всичко за любов и не очакват нищо в замяна. Сега знам, че любовта трябва да бъде взаимна във всичките й проявления. Трябва да получавате не по-малко, отколкото давате, и никога да не се задоволявате с по-малко.

Ти ме научи, че трябва да уважавам себе си и свободата си, дори когато съм в романтични отношения.

Винаги съм се поставяла на последно място, когато бях с теб. Мечтите, желанията и животът ми престанаха да имат значение. Сега се чувствам по-жива. Сякаш имам втори шанс да направя нещо в живота си. Сега работя върху себе си и за себе си. Постоянно намирам нови начини да се зарадвам.

Научих се да обичам и ценя себе си повече.

Разбрах, че съм по-силна, отколкото си мислех. Научих се да приемам живота с всички уроци, които носи - и добри, и тъжни.

Сега осъзнах, че понякога съдбата не ти праща човек, с когото ти е писано да прекараш живота си, но ти праща много важен урок, който трябва да научиш!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама