Позата, която гарантира оргазъм при жените


Позата, която гарантира оргазъм при жените
Снимка: iStock/Guliver

Жените малко по-трудно свършват от мъжете, така че за тях е най-добре да знаят кои пози най-често водят до оргазъм.

Изследване, проведено от екипа зад приложението Glow Fertility and Ovulation, разкри коя е позата, при която жените най-често достигат до оргазъм. Те са открили, че повечето жени обикновено правят секс в мисионерска поза, но най-добрата поза за оргазъм е, когато те са отгоре. Тя има около 20% предимство пред останалите.

Предишни изследвания също така разкриват, че женските оргазми са най-чести два до три дни преди началото на цикъла. Това може да се дължи на причината, че нивата на хормоните се повишават преди менструация, което улеснява възбудата на някои жени.

12 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА ОРГАЗМА

В изследването на Glow Fertility and Ovulation са участвали 2400 жени. 43,1% от тях са споделили, че получават оргазъм, когато са върху партньора си. На второ място в класацията е мисионерската поза - 18,8% от участничките свършват най-лесно при нея. На трето място е "кучешката поза" - с 28,6% положителни отговора. 228 жени съобщили, че преживяват оргазъм в други пози.

Сексолозите съветват за най-лесно постигане на оргазъм да се извадят всички мисли от главата и да се отдадете на сексуалния акт. Поемането на контрол ще ви накара да се чувствате мощни.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама