Причините, поради които влюбените се отдалечават един от друг


Причините, поради които влюбените се отдалечават един от друг
Снимка: iStock

Защо щастливо влюбените се отдалечават един от друг с течение на времето и как да избегнем това?

Всички хора на нашата планета са напълно различни. На първо място, ние се различаваме един от друг в представите си за живота и по характерите си. Всеки е индивидуален и следователно намирането на вашата идеална половинка сред 7 милиарда и най-важното – задържането ѝ близо до вас, не е толкова просто. Понякога дори и най-щастливите двойки имат проблеми в отношенията помежду си. Вижте защо!

Постоянна критика

Златният стандарт за комуникация между мъж и жена е 80% положителен и 20% отрицателен. Последното включва гняв и критика, които най-често се появяват на фона на ежедневието. Това са фрази от типа: "Най-накрая изхвърли боклука", "Смени ризата си", "Какви глупости си купил (а)?", "Защо не си приготвил нищо (а) за вечеря?" и дори баналното "Кой ще измие чиниите".

Понякога балансът между доброто и лошото се нарушава и някой от партньорите се превръща във вечно недоволен човек. В резултат отношенията се разрушават.

Разликата в способността да се спори

Ако се случи, че двойка двама говорители с различни нива на умения се срещат, тогава някой започва да доминира, а някой губи. Например, единият знае как да спори аргументирано и да обясни позицията си в конфликт, но другият не може интелигентно да предаде това, което иска да каже. В такива отношения проблемите са неизбежни.

Липса на съпричастност

Ако нещо лошо се е случило с някой от членовете на двойката и партньорът не е могъл правилно да го подкрепи или не е обърнал внимание на случващото се, в края на краищата със сигурност ще се стигне до скандал. В резултат и двамата ще бъдат недоволни. Още по-лошо е положението, когато това се случва редовно, тогава човек просто ще намери утеха в някой друг.

ТЪРСИТЕ ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ? ТЯ ЩЕ ВИ НАПРАВИ ПО-ДОБРИ

Пренебрегване на молби

Също така комуникацията и взаимовръзката между влюбените хора може да бъде прекъсната поради факта, че партньорите просто не се чуват един друг. Например, някой изразява недоволството си и има някакви определени молби, докато вторият просто не му обръща внимание или го игнорира, което е още по-зле.

Технологии

Този проблем засяга не само младите двойки. Той присъства в много семейства или определени кръгове на общуване. В компания или двойка винаги ще има човек, който е пристрастен към своя смартфон и социалните мрежи.

Такива хора са вманиачени към телефона си и не могат да общуват пълноценно със своя партньор. За да избегнете тази ситуация, преди личната комуникация въведете правилото да оставите телефоните или дори да ги изключите за известно време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама