Понякога всичко, от което се нуждаете, е да чуете колко много означавате за някого


Понякога всичко, от което се нуждаете, е да чуете колко много означавате за някого
Снимка: iStock/Guliver

Много от нас може и да не си признават, но няма нищо по-хубаво от това да чуем от близките си колко много означаваме за тях. Думи като „Обичам те“, „Ти си много важен човек в моя живот“ или „Благодаря ти, че винаги си близо до мен“ могат да ни направят изключително щастливи. В крайна сметка на този свят няма нищо по-ценно от любовта и признанието на най-скъпите за нас хора.

Не, изобщо не означава, че си слаб и безпомощен, защото искаш да чуеш, че някой се интересува от теб. Това означава само, че си човек, който има голямо сърце, нетърпелив да дава и получава любов.

Истината е, че има много начини да покажете любовта си. Разбира се, думите не означават нищо, освен ако не са подкрепени от действия, но словесният израз на обич също може да има изключително мощен ефект.

Освен това понякога чувствата са скрити дълбоко в душите ни. Следователно „само да знаем“ колко много ни обича другият човек не е достатъчно. Не забравяйте: силните, трайни връзки не могат да живеят дълго без изрично словесно изразяване на чувствата между партньорите.

„Добре подбраните думи, смесени с балансирани емоции, имат огромна сила“, Джим Рон.

И в този цитат има много истина. Не е нужно да чуваме непрекъснато за това какво означаваме за близките си, но имаме нужда те да казват от време на време колко се интересуват от нас и колко сме ценни за тях. Всъщност отношенията, лишени от добри и нежни думи, неизбежно изпълват мислите на партньорите със съмнения и страхове.

Освен това думите на любовта мотивират, вдъхновяват и зареждат с енергия. Да слушаме думите на някой, който изразява благодарност към нас, е празник за душата, който ни прави щастливи. Такива думи укрепват връзката, установена с друг човек. Те също правят връзките по-здрави, защото думите, които отразяват нашите действия увеличават увереността.

ВСИЧКО, КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТЕ

„Развитието на езика е част от развитието на личността, защото думите са естествено средство за изразяване на мисли и установяване на взаимно разбирателство между хората“.

Ето защо действията и думите са важни. Ето защо, за да се създадат силни връзки, е необходимо да се използват и двата инструмента.

Слушането на думи и фрази като „Благодаря“, „Страхотен си“ или „Обичам те“ е задължително. Ето защо, ако се притеснявате, че партньорът ви не говори с вас за това как се чувства, по-добре му кажете директно.

Помнете също, че ако искате да отгледате дете уверено в себе си, тогава трябва постоянно да му показвате и да му казвате колко много го обичате.

За съжаление децата, отгледани от емоционално студени родители, често израстват като несигурни и тъжни. Ето защо, ако искаме нашите деца да израснат уверени в себе си и интелигентни, си струва да общуваме с тях и винаги да показваме и да говорим за това колко много ни е грижа за тях.

 

Не забравяйте, че хората, които ви обичат, трябва да знаят, че и вие ги обичате! Споделяйте им за чувствата си от време на време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама