Психологически трикове как да накарате партньора да се промени към по-добро


Психологически трикове как да накарате партньора да се промени към по-добро
Снимка: iStock/Guliver

Има два основни проблема, с които се сблъскваме, когато се опитваме да променим някои лоши навици на партньора ни. Първият е, че човекът до нас се променя за изключително кратък период под натиска ни, а след това се връща с пълна сила към нещата, които ни дразнят. Вторият проблем е, че понякога в желанието си да го променим срещаме неговата абсолютна съпротива в опита му да докаже себе си като личност под заплахата да се чувства като наша марионетка.

Вижте още: 6 токсични очаквания на жени, които тровят връзката

Днес ви представяме 5 супер мотивираща начина, с които да промените половинката си, без да се налага да има скандали:

1. Проявете разбиране 

Бъдете съпричастни, искрени и любопитни в личните ви разговори, за да разберете напълно партньора си и неговите възражения. Бързото ви налагане в различни проблеми не е полезно, така че забавете темпото и задавайте въпроси, които изясняват корените на проблема. Вашето желание да го разберете е по-ценно за връзката, отколкото постигането на лична "победа".

2. Забравете соченето с пръст

Не се дръжте като учителката му от началното училище, така автоматично поставяте бариери между вас, които са предпоставка за междуличностна война. Гневът, заплахите и дори логичните аргументи ще доведат до краткотрайни резултати или обратен ефект. Кажете му, че неговата гледна точка е еднакво важна и че сте готови да продължите да говорите, докато и двамата не сте доволни от решението.

Вижте още: 5 причини защо е важно да бъдем щедри в отношенията си

3. Вдъхновявайте се взаимно

Сега, когато разбирате по-добре защо вашият партньор няма да се промени, ще помогне, ако и двамата се съгласите да се откажете от нещо в името на надграждането на отношенията ви. С други думи, по този начин отношенията ви ще минат на по-високо ниво, което надхвърля победите и загубите, гордостта и егото, негодуванието и разочарованието.

4. Обща визия за нещата

Най-важно при различни спорове е да гледате в общата картина, а не да забивате нос в собствените си изисквания. По този начин няма да робувате на онази досадна игра в повечето отношения, в която двамата партньори нямат време да се обичат, защото са заети постоянно да се борят за надмощие в отношенията.

5. Правилото на "20-те минути"

Много двойки губят центъра си и се отдалечават като любовници един от друг заради битови и семейни теми като - какво ще яде детето, кой ще ремонтира покрива на майка ти, баба ти иска да отиде сама на вилата. ТРЯБВА да имате 20 минути на ден, в които да обсъждате само и единствено вашите чувства, нужди и желания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама