Спрете да давате толкова много на мъжа, който не ви оценява


Спрете да давате толкова много на мъжа, който не ви оценява
Снимка: Istock/Guliver

Ако давате всичко на даден човек, а в замяна не получавате нищо, просто хвърляте своята доброта и нежност на вятъра. Дори когато мъж се държи с вас по този жесток начин, раздялата с него понякога е много трудна. Особено когато не можете да се борите с чувствата си.

Причините могат да бъдат много. Например, той ви обича по свой начин, но не е свикнал и няма намерение да се грижи за някого. Или сте били толкова щастливи заедно през последните няколко години, че споменът за онези дни засенчва всички разумни аргументи и всякаква логика. Или сте толкова "приковани" към него със сърцето си, че не можете да си представите живота без него. В такива случаи вече няма значение дали той е внимателен към вас, или не.

С ума разбирате, че такава връзка ви унижава и боли, но не можете да се борите със сърцето си. Как да прекъснете този порочен кръг? Как да се спасите? Има само един изход: колкото и да обичате своя Ромео, ще трябва да прекъснете емоционалните връзки, които все още се свързват с някой, който не се интересува от вас и вашето щастие.

Такава "любов" е загуба на енергия

Едно е, когато партньорът ви отстъпва и оценява отношенията ви, и друго, когато изобщо не се интересува от вас. Не давайте всичко от себе си за човек, когото дори не го е грижа и не може да ви оцени. Помислете по-добре за себе си. Вие заслужавате да бъдете щастливи! Тази токсична връзка взема от енергията ви и ви прави нещастни.

Вашият партньор не може да бъде променен - ​​колкото и да се стараете

Каквото и да правите за любимия си, независимо какво казвате, това няма да го промени. Ако вчера той не се е интересувал от вас, не го интересувате и днес, тогава вярването, че утре ще се събуди друг човек е наивно и глупаво. Влюбените момичета винаги искат да се надяват на най-доброто. Те си мислят: "Сега, ако се погрижа за него още повече, ще стана просто най-добрата и незаменима в очите му. Ще оцени това и ще се промени!“ Мили момичета, не вярвайте в това! Той няма да забележи и няма да ви оцени. Напротив, колкото повече добри неща направите за такъв човек, толкова повече безразличие ще получите в замяна.

Оставете сърцето си отворено за някой по-достоен

Как ще намерите някой, който наистина ще се грижи за вас и ще ви обича, ако всичките ви мисли са фокусирани върху този, който просто ви праща по дяволите? Това, което инвестирате в мъртвите си взаимоотношения, трябва да бъде за по-достоен човек.

Но как да го намерите или дори забележите, ако сте заети с токсичната си връзка? Искате ли да посветите живота си на някой, който не ви интересува? Или все още имате по-разумни планове за следващите години? Променете съзнанието си и отворете сърцето си за по-хубави неща.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама