Съвети на психолозите: Как да се отървем от самотата и да намерим своята половинка


Съвети на психолозите: Как да се отървем от самотата и да намерим своята половинка
Снимка: iStock/Guliver

Никой не обича самотата. Всяка жена, която не е развила връзка в миналото, иска да срещне мъжа на живота си, който да я отърве от самотата и да покаже какво е истинска любов.

Понякога, обаче, е трудно да открием този човек или когато го открием не можем да го задържим до себе си по една или друг причина. За да имате по-голям успех и да бъдете по-щастливи, следвайте следните няколко съвета:

Свалете маската

Учете се винаги и във всичко да бъдете себе си. Не се опитвайте да се представите в по-добра светлина или да скриете емоциите си. Говорете директно (не грубо, но учтиво и тактично) какво не ви харесва, какво не приемате, а на това, което харесвате, точно обратното- възхищавайте му се. Носете дрехи, в които се чувствате комфортно, дръжте се открито и спокойно, не се правете на тази, която не сте. Така ще започнете да привличате същите честни и отворени мъже. Хубаво е, когато хората се срещнат да видят истинските си лица, а не някакви маски.

 Живейте пълноценен живот

Много дами разбират погрешно понятието „самота“. Те смятат, че те не могат да бъдат пълноценна личност без своята „втора половинка“. Това е много погрешно! Прекрасни млади дами: трябва да сте уникални, самостоятелни и завършени сами по себе си. И тогава ще срещнете вашата сродна душа. Мъжът, с който ще се чувствате добре и щастливи. И следователно, пуснете идеята си за това непременно да намерите този човек. Вместо това се грижете за собственото си развитие. Четете книги, посещавайте изложби, запишете се на фитнес или на някакъв друг спорт, с една дума, правете каквото си пожелаете. И разбира се, не забравяйте да се грижите за външния си вид. Не само заради това да се харесате на мъжете и да привлечете някой към себе си, но за да можете да изпитвате радост всеки ден, гледайки се в огледалото.

Изследвайте се

Психолозите вярват, че всички ние на подсъзнателно ниво, търсим хора като себе си. Потънете в дълбините на душата си и се сравнете с типовете мъже, които обикновено срещате. Може би нещо в поведението ви действа като магнит върху тях. Ако това не ви допада, потърсете начини за решаване на вашите вътрешни проблеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама