7 грешки в любовта, които самотните майки допускат


7 грешки в любовта, които самотните майки допускат
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че първите срещи могат да бъдат доста изнервящи, а когато вече сте минали определена възраст и имате малко дете ситуацията става наистина трудна. В момента в световен мащаб има повече самотни майки, отколкото историята познава. Статистиката сочи, че 6 от 10 жени са необвързани и живеят сами с децата си. Ако и вие сте сред тях и се опитвате да търсите любовта, жонглирайки с всички други отговорности, ето кои грешки е добре да избягвате.

1. Не мислете за любовния живот на бившия си

Докато той не запознава детето ви с жените, с които се среща, без ваше разрешение, любовният му живот не е ваша работа. Общият ви наследник е всичко, което има значение. Новата му приятелка? Не толкова.

2. Бъдете гъвкави

Ситуацията ви не винаги е перфектна, но ничий живот не е такъв. Понякога се налага да отмените плановете си, защото детето ви се е разболяло или има нужа от вас, така че влизайте в положение и на мъжа, когато му се налага да направи корекции в графика си.

3. Не очаквайте той да компенсира недостатъците на бившия ви

Бившият ви може да е бил невнимателен, разсеян или непрекъснато без пари, но това не означава, че новият мъж в живота ви веднага ще облече костюм на Супермен и ще ви избави от всички тези неудовлетворения. Продължавайте да бъдете добрата майка, която сте, да разчитате на себе си и не очаквайте невъзможното от някого.

4. Не оценявайте родителските му способности

Спомняте ли си как сте се забавлявали с лекота на времето? Опитайте се да си припомните какво е безгрижие, било то и за 2 часа. Дори и майките имат нужда да разпуснат понякога, така че не навлизайте в сериозни теми още на първа среща. Не превръщайте едно приятно преживяване в разпит и анализ на родителските способности на човека срещу вас.

5. Не насилвайте срещата с детето

Колкото по-късно запознаете детето с мъжа в живота си, толкова по-добре. В крайна сметка, вие търсите партньор, а не пастрок. Дайте малко време на връзката си преди да преминете към тази крачка.

6. Приемете, че никой не може да замести бащата

Със сигурност той е допуснал много грешки и не прави и половината от нещата, които мислите, че трябва да прави. Но въпреки всичко, той винаги ще е баща на вашето дете, което го идеализира в детските очи. Не се опитвайте да нарушите връзката им и приемете, че колкото и страхотен да е новият ви приятел, той винаги ще е на второ място.

7. Не се опитвайте да направите всичко сами

Да бъдеш самотна майка е непосилно. Когато започнете да излизате по срещи отново, не се опитвайте да напрвите всичко сами – потърсете подкрепа от семейството, приятелите, хората, на които имате доверие. Ще се нуждаете от тези хора както за емоционална, така и за физическа подкрепа, най-вече под формата на детегледачки в последния момент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама