Социалната изолация може да направи децата по-агресивни


Социалната изолация може да направи децата по-агресивни
Снимка: iStock/Guliver

Децата, които нямат възможност да прекарват време с връстниците си поради наложените ограничения заради коронавируса, могат да станат по-агресивни. Турският психолог Мехмет Тебер предупреди, че продължителната социална изолация може да изостри недоволството им.

Той обясни, че общуването с връстници е тяхна основна нужда, точно както пиенето на вода и храненето. Въпреки че децата прекарват време с родителите си, това не отговаря напълно на социалните им нужди.

Тебер подчерта, че е важно да се забавляваме и да общуваме заедно като семейство по време на социалната изолация (14 идеи как да забавляваме детето вкъщи).

Родителите трябва да удвоят времето, което отделят, за да се грижат и да играят с децата си, категоричен е психологът, като добави, че прекарването на повече време с децата може да облекчи понасянето на изолацията.

Той препоръчва да се позволи на децата да прекарват време с приятелите си онлайн.

Тебер заяви, че ако въпреки допълнителното внимание на родителите, детето проявява агресия, страда от недоспиване или има хранителни проблеми, семейството трябва задължително да се консултира с експерт.

4 ЗНАКА, ЧЕ ДЕТЕТО ВИ ИМА НУЖДА ОТ ТЕРАПЕВТ

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама