6 знака, че сте заобиколени от токсични хора


6 знака, че сте заобиколени от токсични хора
Снимка: iStock/Guliver

Хората, с които контактувате до голяма степен могат да предопределят какъв човек ще станете. Сблъсъкът с неподходящи хора е неизбежен, но вие сами трябва да прецените дали да ги задържите или подминете. Ако се задържите прекалено дълго в неподходяща компания, това ще си проличи по останалите области в живота ви. Ето защо, ако забележите, че нещо не е наред в живота ви, обърнете внимание на обкръжението си.

1. Завиждат ви 

Ако хората, с които контактувате ви завиждат и се възхищават на всичко, което правите, то те всъщност не харесват себе си и нямат достатъчно висока самооценка. Опитайте се да им помогнете, но не забравяйте, че преди това те трябва да поискат да се променят. В противен случай, вие не можете да направите нищо. Винаги имайте едно на ум за тези хора, които ви завиждат, защото е възможно да дойде момент, в който точно те ще са пречката ви по пътя към успеха. Възможно е тайно да изпитват дори ярост и злоба към вас.

2. Лъжат ви 

Не позволявайте на хроничен лъжец да стане част от живота ви. Хората, които не ви казват истината, не ви уважават. Ако продължавате да допускате такива хора в живота си, то и вие самите не уважавате себе си. Не се заблуждавайте, че лъжците не казват истината, за да се чувствате добре, правят го, за да се чувстват добре те.

ЗА КАКВО НАЙ-ЧЕСТО ЛЪЖАТ ЗОДИИТЕ!

3. Негативни са 

Това е емоция, която много лесно може да бъде прехвърлена върху вас. Ако контактувате с хора, които винаги са негативно настроени, вие също ще започнете да се чувствате нещастни. Тези хора казват неща с цел да се почувствате зле. Не обръщайте внимание на това, опитайте се да се абстрахирате от думите им, защото в противен случай винаги ще се чувствате подтиснати, когато контактувате с тях.

4. Не вярват във вас 

Хората, които омаловажават вашите качества, са хора, които ви дърпат надолу. Техните думи оказват огромно влияние върху вас, дори да не го осъзнавате. Единствените хора, които могат да определят възможностите ви, сте самите вие. Не вярвайте на никой друг. Ако дадете всичко от себе си, за да постигнете нещо, ще успеете. Хората, които не ви подкрепят, нямат място в листа ви с приятели. Техните думи могат дори да ви накарат да се откажете от мечтите си, а вие не бива да позволявате това да се случва. Вярвайте в себе си, всичко зависи от вас, а не от нечие чуждо мнение.

5. Не сте в листа им с приоритети 

Не молете никого за внимание. Отношенията с хора, които не намират време за вас, са напълно безсмислени. Не смятайте, че те са прекалено заети, просто ви приемат за даденост. Те се сещат за вас и съществуването ви само когато имат нужда от помощта и присъствието ви в живота им. Ако наистина ги е грижа за вас, ще намерят начин да направят място за вас в живота си.

6. Не ви карат да се чувствате добре 

Ако в компанията на тези хора не можете да бъдете себе си, това е проблем. В обкръжението си трябва да се чувствате спокойни и сигурни. Ако не е така, време е да смените обкръжението си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама