Александра Жекова ще бяга за добра кауза


Александра Жекова ще бяга за добра кауза
Снимка: Личен архив

Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад каузата на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на жените с рак на гърдата. На 29 септември в Южен парк София ще бяга с представители на още 16 европейски столици, сред които Рим, Атина, Загреб, Прага и Брюксел.

"Нека вярата бъде по-силна от страха! Нека подкрепим, тези, които имат нужда от нас в битката с рака на гърдата! Нека им вдъхнем кураж! Нека бъдем заедно, като споделим тази прекрасна инициатива! Да бъдеш съпричастен е сила!", призовава Жекова.

Повелителката на есктремните спортове се присъединява към още популярни лица, които подкрепят Race for the Cure. В първото българско издание с готовност и голямо сърце се включват актрисата Диана Димитрова, маратонецът Краси Георгиев, поп легендата Нели Рангелова, жената от джаз кръвна група Есил Дюран, и певицата с отличен по йога Светла Иванова. Сред желаещите да празнуват живота с 5 км бягане и 2 км ходене са проповедниците на добрия вкус в съвременния бг рок Свилен Ноев от "Остава", както и Ерсин Мустафов и Ташо Колев от Jeremy?.

На сцената до стартовата линия в Южен парк ще видим победителят в "Като две капки вода" Стефан Илчев и Нели Петкова.

"Включвам се в кампанията, вдъхновена от историите на много прекрасни и смели жени. Вярвам, че добрата информираност и съпричастността са ключа към личното ни здраве и израстване като общество", споделя бившата вокалистка на "Ку-ку бенд".

"Race for the Cure – Бягам за теб!" обединява жените с най-често срещания за тях вид рак - този на гърдата, с техните семейства, приятели и съмишленици във волята им за живот. Целта на събитието е да насочи вниманието към профилактичните прегледи като начин да се предпазим. Колкото по-рано е открито заболяването, толкова по-лесно лечимо е то. В България всяка година над 4000 жени са диагностицирани с рак на гърдата и съпричастността към тях е изключително важна. Събраните средства от таксата за участие в "Race for the Cure-Бягам за теб!" ще бъдат вложени в групи за психологическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас.“, споделя д-р Полина Лъжанска, председател на CancerCare.bg, организатор на събитието.

Регистрацията за участие в Race for the Cure се случва онлайн на epay.go и офлайн на 21 и 27 септември от 10 до 18 ч в пункта на CancerCare.bg на спортна площадка Южен парк. Желаещите могат да се включат в бягането самостоятелно или в отбор до 10 човека. Всеки участник ще получи уникален код, който екип на CancerCare.bg ще завери няколко дни преди състезанието паралелно с раздаването на стартовите номера и специалните тениски за бягащите. Решилите да се включат в "Race for the Cure – Бягам за теб!" в последния момент могат да се регистрират на място в деня на събитието. Победителите ще си тръгнат с медали и подаръци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама