4 правила за семейния бизнес

  • 4 правила за семейния бизнес
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 15.03.2016 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Семейният бизнес има и плюсове, и минуси. От една страна, можете напълно да се доверите на хората, с които работите. От друга - ами максимата "Не смесвай личния с професионалния живот!" се е появила с причина. Фамилните връзки, неизбежно натоварени с допълнителен оттенък от емоции и предистория, могат да провалят бизнеса. От Entrepreneur обаче представят 4 правила, следването на които ще помогне за успеха на семейното начинание.

1. Създайте ясно обособена йерархия

Особено важно за фамилния бизнес е наличието на ясна структура на работните позиции и общо разбиране по отношение на това кой с какво се занимава. Бизнес динамиката е различна от семейната динамика. Трябва да се знае, че таткото може да е собственик на компанията, но дъщерята отговаря за сектор продажби. Ако останалите служители извън семейството не са наясно кой за какво отговаря, те могат да объркат целия работен процес.

2. Поддържайте деловия тон

Не можете просто така да нахвърляте на бизнес партньорите си в семейството важни корпоративни новини по време на съботния обед или на рождения ден на баба ви. Насрочвайте периодични работни срещи, на които да споделяте и обменяте информацията. Поставете близките си в реална фирмена среда, в която ще могат да изказват притесненията и възраженията си, свързани с бизнеса, и да задават въпроси.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.