4 предимства да работите с половинката си


4 предимства да работите с половинката си
Снимка: iStock/Guliver

Бихте ли работили с вашия съпруг или дългогодишен партньор? За някои хора прекарването на толкова много време с половинката звучи като сигурна рецепта за семейни проблеми. Работните отношения със сигурност оказват влияние върху личните такива, но в някои случаи изграждането на съвместен бизнес оказва благоприятно влияние, задълбочавайки доверието в една връзка. Ето кои са предимствата на съвместната работа с половинка според няколко двойки, минали по този път.

1. Научавате се да казвате "не", но и да приемат отказ

Кели и Матилда, семейната двойка, основала Adventurist Backpack Co., казват, че изграждането на бизнес заедно ги е научило как да се справят по-добре с несъответствията си, а оттам и с отказите. "Когато сме в застой по отношение на посоката на развитие, трябва да мислим рационално, вместо емоционално за даден проблем. Знанието и опита как да се справяме с разногласия в бизнеса лека-полека се премести и в личния живот. Така стигаме по-бързо до споразумения, компромиси, изслушваме се, мислим стратегически и не се обиждаме, ако половинката не е съгласна с нас", казва Кели.

2. Опознавате силните и слабите си страни

Създаването на общ бизнес означава да се изразходва много време, за да се опознаете както в личен, така и в професионален план. Никол и Дейвид Помие, съсобственици на "Купата на Куки", казват че съвместната работа им е позволила да се опознаят по-дълбоко и са засилили личните си отношения. "Ако имахме работа, в която работим в отделни офиси и прекарваме заедно едва по няколко часа дневно, мисля, че щяхме по-лесно да загубим емоционалната си връзка", казва Никол. "Сега прекарваме всеки ден, работейки един с друг, решавайки проблеми заедно, празнувайки победите заедно и гледаме един на друг като най-добрата версия на себе си. Знаем, че ако единият е добър в работата с клиенти, то другият е блестящ в изчисленията и така създаваме една работеща машина."

3. Оценявате се повече

Работата заедно помага на много двойки да се научат да уважават взаимните си умения, знаейки, че тяхната компания няма да успее без приноса и на двамата партньори. Освен това, най-лесно е да оцениш и разбереш един човек, когато "влезеш в обувките му". И така, никой не се сърди, когато другият е имал тежък ден, просто защото знаем колко работа е имало, колко е било натоварено и така нататък.

4. Споделяте обща цел

Да имате обща визия за бъдещето е ключът към успеха на всяка връзка, но това е особено важно в бизнес отношенията. Да работите заедно за изграждане на компания означава да имате ясни очаквания един от друг и да не се притеснявате нито да ги заявите открито, нито да работите денонощно върху тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама