7 жени, които променят света всеки ден


7 жени, които променят света всеки ден
Снимка: Getty Images/Guliver

Има толкова много жени по света, които заслужават признание за нещата, които вършат. Те оформят бъдещето и променят социалните норми и стереотипи. Днес ще ви запознаем с 7 жени, борещи се със света в името на дадена кауза и доказващи колко безгранична е силата на нежния пол.

Сабрина Пастерски

25-годишната изумителна американка, родена в Чикаго, накара света да говори за нея, спечелвайки си прозвището "новият Айнщайн". Още на 12 години започва да конструира свой собствен самолет, който е готов само след 2 години и оценен на 36 000 долара. На 16 вече има лиценз за пилот.

Вижте тази публикация в Instagram.

This week's young legend "might be the new Einstein"! Pushing boundaries in the male dominated science world, 22 year old Sabrina Pasterski is an MIT graduate and Harvard Ph.D candidate. Not only has built a single engine plane but she's answering some of the most complex issues in physics. Her secret to succcess? “Physics itself is exciting enough. It’s not like a 9-to-5 thing. When you’re tired you sleep, and when you’re not, you do physics.” Wow! #DoxaOrg #AchievingGreatnessTogether #Greatness #MIT #Harvard #Graduate #HarvardStudent #Einstein #Physics #AlbertEinstein #Science #STEM #WomenInSTem #innovate #IdeasBoom #Innovation #Research #QuantumPhysics #Sabrina #SabrinaPaterski #YoungLegend #SuperStar #InstaInspo #Inspo #InspiringWomen

Публикация, споделена от Doxa (@doxa_org) на

Джейн Гуудол

Ако наречем Джейн една от най-великите жени на нашето съвремие, няма да сбъркаме. Тя е от онези хора, които се опитват да превърнат света в по-добро място както за нас, така и за животните. Освен че се занимава с екологичните проблеми на цивилизационния свят, тя успява да "предефенира" човека, провеждайки революционни проучвания на приматите.

Мелинда Гейтс

Forbes нарича Мелинда Гейтс "най-влиятелната жена във филантропията". Качествата, които описват Гейтс, несъмнено са щедрост, красота и милост. Тази жена не е просто бизнес дама и благодетел, а страстен защитник на жените и момичетата по света. Фондацията й разполага с 40 милиарда долара, които отиват за най-различни каузи. През 2016 година тя обяви новата си мисия да работи по липсата на жени в технологичния свят.

Елън Очоа

Елън Очоа е американски инженер, бивш астронавт и, разбира се, герой за много хора. Тя има записани 4 космически полета на совалки и стана първата испанска жена, полетяла в Космоса. Това обаче съвсем не е всичко. Доктор Очоа има огромен принос към нашето общество, създавайки оптични системи за обработка на информацията. Това отваря много врати, включително за използване на роботи в тази сфера.

Стеф Габриел

Това момиче е красива активистка, предприемач и морски учен. Но най-голямата й страст несъмнено е околната среда. През 2014 година Стеф основава компания, която продава бански костюми, произведени от рециклирани пластмасови бутилки и изоставени риболовни мрежи от океана.

Юсра Мардини

Юсра е само на 20 години, но историята й е мотивация за много от нас. Тя е родена в Сирия и когато домът й е разрушен по време на войната, тя решава да избяга през Гърция с още 18 мигранти. Уви, моторът на лодката не издържа и внезапно спира, а всички на борда се оказват в смъртна опасност. Юсра, сестра ѝ и още една жена влизат във водата и плувайки бутат лодката до брега на остров Лесбос. Смело и рисковано. Днес Юсра живее в Германия и е член на екипа на бежанците в олимпийския отбор. Благодарение на брилянтното си плуване, сирийката участва в Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Линда Вахнер

Линда Вахнер разби социалното мнение за жените в бизнеса още в началото на 90-те години. Тя е пример за млади момичета, които искат да бъдат успешни бизнес дами. Мечтата й да бъде силна, известна и богата жена датира още от ранно детство, когато Линда е прикована за инвалиден стол цяла година. Тогава тя си мисли, че ако проходи отново, нищо няма да я спре към върха.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама