4 признака, че кариерата ви върви по-добре от любовния ви живот

  • 4 признака, че кариерата ви върви по-добре от любовния ви живот
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 20.05.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Нека си го признаем. Понякога може да е трудно да се дистанцирате от работата, но различни изследвания показват, че нашите лични отношения ни правят най-щастливи в дългосрочен план. Добрата новина? Няколко малки промени могат да направят "пренастройването" на връзката ви, без да се налага да се отказвате от кариерата си. Все пак, признаването на проблема е половината от битката. Ето 4 признака, че работата ви е по-пълноценна от вашата романтична връзка.

1. Когато казвате "ние", имате предвид себе си и фирмата, а не вашия партньор

Ако искате да се дистанцирате емоционално от компанията, за която постоянно говорите ("Ние направихме наистина страхотно тримесечие!", "Спечелихме прoект" и т.н.), трябва да създадете ритуали с партньора си. Например, можете да решите да правите нещо заедно всяка неделя, например ходене на кино или приготвяне на вечеря. Това е лесен начин да запазите личния си живот като приоритет и ви дава нещо регулярно, което да очаквате.

2. Когато получите съобщение от партньора си, го усещате като задължение

Съобщенията от нашите половинки обикновено идват с неизречен краен срок - ако не отговорите в рамките на определено време, знаете, че ще има последствия. Проблемът тук може да не е подателят, а съдържанието. С напредването на връзката текстовите съобщения са по-малко флиртуващи и по-скоро логистични. Изпратете на партньора си вида на съобщението, което бихте искали да видите на телефона си. Помислете как можете да направите този тип комуникация по-забавна или игрива, дори да става дума за това кой ще вземе детето от градина.

ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ СТЕ РАБОТОХОЛИЧКА ДНЕС!

3. Когато вашите колеги питат за уикенда, няма какво да кажете

Ако прекарвате уикенда си, за да се възстановявате от седмицата, тогава вашата работна седмица не свършва никога. Лош знак!

4. Работите до късно дори когато няма нужда

За по-амбициозните личности е съвсем нормално да изпитват удоволствие от работата, където има поставяне на трудни цели, постигане на резултати и катерене по стълбичката нагоре. Ако знаете, че имате тръпка към постигането на цели, защо не го въведете във вашата връзка? Организирайте седмична среща, на която вие и вашият партньор можете да обсъдите целите си, плановете се почивка, семейните финанси или нещо подобно.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.