4 супер полезни кариерни урока от любими звезди (СНИМКИ)


4 супер полезни кариерни урока от любими звезди (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Калифорния наскоро забрани папараците да използват дронове, за да правят снимки на знаменитости. Манията по звездите, особено в САЩ, излиза извън контрол и хората посвещават животите си на това да следят какво прави, яде и облича даден човек.

Вижте още: Димитър Маринов: Матю Пери ме нае в неговото шоу (ВИДЕО)

Всъщност историите, които стоят зад това как тези хора са станали успешни актьори, продуценти или артисти на най-конкурентния пазар в света, са много по-интересни. И какво всъщност са направили с успеха си? Ето какви кариерни уроци можем да научим от някои звезди.

Лейди Гага – „Талантът превъзхожда шума“

Лейди Гага изгради кариерата си върху спектакъла – възмутителното и шокиращо. В края на краищата тя пристигна в яйце с човешки размер на наградите Грами и носеше рокля от истинско месо на видео музикалните награди на MTV. Тя беше главна тема в заглавията всички новини в продължение на години.

Наскоро Лейди Гага взе някои много различни кариерни решения и в резултат на това пое големи рискове. Тя създаде успешен дуетен албум с Тони Бенет, класически певец и икона, четири пъти по-възрастен от нея. И макар да не беше очевидният избор, тя се справи блестящо!

Лейди Гага напомни на всички, че преди всичко тя има невероятен глас и е превъзходен талант. Тази скорошна проява на компетентност може дори да предефинира кариерата ѝ. Урокът? Разчитайте на своите сили и таланти! Изобилието от шум и скндали може да има кратък срок на годност.

Вижте още: Блейк Лайвли се извини на Кейт Мидълтън за онлайн подигравка (СНИМКА)

„Някои жени избират да следват мъжете, а някои жени избират да следват мечтите си. Ако се чудите кой път да поемете, не забравяйте, че кариерата ви никога няма да се събуди и да ви каже, че вече не ви обича.“, Лейди Гага

Фарел Уилямс – „Намерете своята цел.“

Фарел е успешен певец и автор на песни, рапър, звукозаписен продуцент, моден дизайнер и 11-кратен носител на награда Грами. Той е треньор в американския The Voice, където често разчита по-малко на технически коучинг и повече на насърчаване, на самочувствие. Егото му не се вижда, което създава среда за сътрудничество и доверие.

„Отне ми минута, за да намеря целта си. Знаех, че нещо липсва и тогава осъзнах: Добре, можеш да правиш музика. Сега трябва да си намислиш цел. Искам да правя музика с нещо допълнително към нея - холистично погледнато... Има разлика между това да звучиш невероятно и да се чувстваш невероятно – това е важното. Мисля, че хората търсят чувство.“, Фарел Уилямс

Мерил Стрийп – „Правете нещата по свой начин.“

Смятана от мнозина за най-великата жива актриса, Мерил Стрийп е номинирана за наградата на Академията удивителните 19 пъти и я е печелила три пъти. След толкова голямо признание бихте си помислили, че тя ще олицетворява истинската холивудска суперзвезда.

И все пак Стрийп се явява на интервюта без публицист и не разчита на стилист да ѝ каже какво да облече. Лицето ѝ е остаряло грациозно в индустрия, която не остарява. Не е преследвана от фотографи и личният ѝ живот никога не е на кориците на таблоидите. И все пак тя все още е известна като една от най-успешните актьори на всички времена.

Стрийп има някои съвети за по-младите актриси:

„Ключът е да останеш индивидуалист. Мисля, че за младите жени е трудно да пробият, защото всички смятат, че трябва да изглеждат по определен начин. Това е капан. Създайте своя собствена версия на успеха – не такава, която е предназначена да угоди на някой друг. Не това, което е временно или избледняващо. Цялото това внимание към перфектното осветление, перфектното това, перфектното онова, намирам за ужасно досадно.“ – Мерил Стрийп

Тейлър Суифт – „Използвайте успеха си за добро.“

Тейлър Суифт не само има изумителен успех като певица и текстописец, но наскоро беше обявена за една от най-влиятелните личности на Time. Нейният успех надхвърля спечелването на Грами или разпродадените концерти. Тя е музикален феномен, граничещ с културен!

И тя последователно използва успеха си, за да помага на другите. Като пример, Суифт покани Ники Минаж на сцената на турне в Лос Анджелис. Минаж по-късно публично благодари на Суифт в речта си на Американските музикални награди за това, че е помогнала на нейната кариера.

Суифт изведе Сам Смит на сцената по време на един от концертите си и го взе под крилото си, когато той се премести от Обединеното кралство на американския пазар. Тя ускори кариерата на Ед Шийрън, като го покани да бъде нейният дебютен изпълнител на турнето RED.

Суифт очевидно използва своята платформа и успех, за да наставлява и помага на другите. Освен това, тя е една от най-благотворителните знаменитости, като допринася за над 25 каузи, които активно подкрепя.

„Без значение какво се случва в живота ви, бъдете добри с хората. Да бъдеш добър е прекрасно наследство, което трябва да оставиш след себе си.“, Тейлър Суифт

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама