Ето как хибридната работа влияе върху жените


Ето как хибридната работа влияе върху жените
Снимка: iStock

Широкото разпространение на хибридния модел на работа отвори вратата за жени да кандидатстват за ръководни позиции в своите компании, според нов доклад, публикуван преди Международния ден на жената.

Докладът на IWG от 2024 г. Ускоряване на равенството: Жените на хибридното работно място, базиран на изследване сред повече от 1000 хибридни служителки, установи, че гъвкавостта на хибридната работа е позволила на повече от половината от тях (53%) да търсят повишения или да кандидатстват за по-високи позиции, което е окуражителен ход за напредък на равенството, като процентът при жените от малцинствен произход нараства до повече от три на всеки пет (61%). За почти три четвърти (73%) от жените в малцинствените групи хибридната работа е открила нови възможности, които иначе не биха имали.

Още от резултатите

Две трети (67%) отбелязват, че хибридната работа, която подкрепя редица от целите на ООН за устойчиво развитие, включително напредъка на равенството между половете и здравеопазването, дискриминацията и икономическия растеж, е помогнала за изравняване на условията за кариерно развитие, докато 70% смятат, че хибридната работа е направила работата им по-приобщаваща. Данните обхващат жени, които са част от поне една малцинствена група, включително тези, които се идентифицират като LGBTQIA+, хора с увреждания или идващи от етнически малцинствен произход.

Девет от 10 (86%) от жените с двигателни увреждания (78%) споделят, че хибридният модел на работа им е предоставил повече възможности за офисни длъжности, докато 61% са съгласни, че е направил работата им по-приобщаваща.

Вижте още: 4 навика за по-добра продуктивност на работа

За преобладаващото мнозинство от жени (89%) хибридната работа също е спомогнала за постигането на по-добър баланс между служебни отговорности и семейни ангажименти, благодарение на това, че хибридната работа ускорява създаването на повече 15-минутни градове, което им позволява да работят по-близо до дома. Жените спестяват ценно време при дългите си пътувания до работното място и в резултат на това над една трета (38%) казват, че хибридната работа им е дала повече време да преследват личните си страсти извън кариерата.

В резултат на това докладът показва, че все по-голям брой жени вземат важни кариерни решения - като смяна на работа или индустрия - мотивирани от хибридните работни възможности и по-добрия баланс между професионалния и личен живот, които те предлагат.

В стремежа си към гъвкави условия на работа, много жени сменят секторите като цяло, като две от всеки пет (43%) споделят, че хибридната работа им е позволила да се преместят в нова индустрия. Жените от малцинствените групи съобщават, че това кариерно израстване се дължи на хибридната работа, която им позволява да бъдат по-продуктивни и ефективни (44%), като им помага да научат повече за други роли в тяхната компания (49%) и повишава тяхната видимост пред висшето ръководство (32%).

Вижте още: 5 знака, че работите това, за което сте родени

От жените, които са споделили, че страдат от психично заболяване, три от 10 (27%) са имали подобрение на психичното здраве в резултат на работа по хибриден модел, като 70% са съгласни, че в резултат от хибридната работа, траекторията им на кариерно израстване се е повлияла положително.

Допълнителните предимства включват спестени разходи за пътуване до работното място (38%) и повишена производителност (24%), като 7% дори споделят, че хибридната работа им е позволила да си вземат домашен любимец.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама