4 съвета как да станем незаменими на работа


4 съвета как да станем незаменими на работа
Снимка: iStock/Guliver

Няма незаменими хора, гласи популярната мисъл. В днешно време, когато битката на пазара на труда е по-ожесточена от всякога, тя не може да бъде по-вярна. И все пак има начин служителите да получат сигурност на работното място, като се превърнат в трудни за замяна. Сайтът Business Insider дава 4 идеи как може да стане това:

1. Настроението е всичко

Доброто настроение през деня е заразно (също както и лошото). Всички сме виждали нещастни, сърдити, гневни колеги да идват на работа с някакви емоционални нужди за удовлетворяване. Енергията, към чието излъчване вие трябва да се стремите, трябва да бъде точно противоположна. Направете така, че екипът в офиса да се радва, че ви вижда сутрин. Разсмивайте колегите, карайте ги да се усмихнат чрез малки жестове, изслушвайте историите им и задавайте въпроси за живота им. Заложете на хумора в много натоварени работни ситуации. Това ще помогне на всички да посрещнат предизвикателството малко по-леко. Скоро ще видите, че ще има хора в офиса, на които ще им липсвате, когато ви няма.

2. Създавайте екипа, не бъдете само играч в него

Много е важно как работим с другите, как си сътрудничим, компромисите, на които сме склонни и споделянето на идеи. Без да сме способни да се свързваме с колегите по уважителен и ползотворен начин, никога няма да открием сигурността на работното място, към която се стремим. Бъдете освен член на екипа и човек, който помага на другите да се свързват в общата среда. Бъдете надеждно учтиви и допринасяйте мъдро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК! 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама