4 съвета, за да получите повишение


4 съвета, за да получите повишение
Снимка: iStock/Guliver

Ако си мечтаете за повишение, трябва да направите повече от това просто да се надявате някой ден да се случи. Трябва да поработите върху себе си и професионалното си позициониране, да демонстрирате уменията си по правилния начин. От Forbes съветват да започнете с тези четири неща.

1. Уверете се, че шефът ви забелязва

Никой не получава повишение, ако се крие най-отзад. Старайте се работата и приносът ви да се забелязват от важните хора. Покажете желание да се заемате с по-тежките задачи, предлагайте идеи и решения за проблемите в службата.

2. Мислете в дългосрочен план

Планирайте напред. Имайте визия за развитието на компанията. Ако смятате, че в някакви процеси имат нужда от подобрение, съставете план и го предложете. Постарайте се да повишите не само своята продуктивност, но и цялостната на фирмата. 

3. Работете не само много, а и умно

Няма да стигнете далеч, ако просто работите дълги часове. Разпределяйте фокуса си и времето си стратегически, вместо да се стараете постоянно да изглеждате заети. По-добре да направите три неща перфектно, отколкото да направите десет неща приемливо.

4. Научете се да делегирате

Най-добрите лидери са и майстори на изкуството на делегирането. Знайте кога да поемете дадена задача лично и кога да я дадете на някой друг. Не можете да вършите всичко сами, трябва да имате доверие на екипа си. Ако ръководите проект, старайте се да възлагате задълженията спрямо силните страни на хората.

И не забравяйте - държите бъдещето си в собствените си ръце. Ако наистина искате това повишение, ще го получите, стига да бъдете достатъчно упорити.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама