5 финансови грешки на жените


5 финансови грешки на жените
Снимка: iStock/Guliver

Някои от нас се разпореждат с парите си безпроблемно. На други обаче им се случва и да сгрешат относно финансовото си състояние. Влияние за това оказват не само икономическите познания, а и ...полът, пише Forbes. Изданието публикува 5 финансови грешки, които жените правят, а мъжете по-често успяват да избегнат.

Чувство на вина. Според проучване 67% от жените се чувстват виновни, след като извършат дадена покупка. Или пък дават пари назаем, защото изпитват чувство за вина, че живеят по-добре от друг. Това обаче не помага за ползотворното водене на сметките ви, така че просто премисляйте нещата достатъчно добре предварително.2.

Спасителката. Доказано е, че жените изпитват съчувствие по-често от мъжете. Спасителката раздава пари на приятели, роднини, хора на улицата, въобще на всеки, който й поиска, дори тя самата да няма големи възможности. Затова е добре да преценяваме колко точно можем да отделим за такъв тип благотворителност.

Невъзможност да кажат „Не”. Понякога остра реакция на отхвърляне може да се възприеме като агресивна. Но това е по-добре, отколкото да се съгласяваме с всяко предложение, например за инвестиране в проект или (отново) за искане на заем.

Слабост: разпродажбите. Шопинг терапията може и да е отпускаща, но не действа добре на джоба. Ако трябва да затягате колана, купете само най-необходимото и намерете друг начин за разведряване.

Друг се грижи за финансите. Всеки човек трябва да има поне основни познания, които да му помагат да се разпорежда с парите си по най-добрия възможен начин. Повечето дами се притесняват, че няма да се справят и прехвърлят отговорността на някой друг. Не е сигурно обаче, че този някой ще бъде достатъчно компетентен и честен.

И тъй като много жени не умеят правилно да ръководят финансите си и често остават без пари, добър вариант е да се възползват от кредит за хора с лошо цкр.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама