5 начина как да повдигнете духа си на работа


5 начина как да повдигнете духа си на работа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Дори да обожавате работата си, тя невинаги е „цветя и рози“. Комбинацията от стрес, претоварване и липса на почивка може да накара дори най-големия оптимист да увеси нос. А това пък се отразява зле на продуктивността. Решение обаче има – предлагаме ви няколко лесни начина за повдигане на духа на работното място.

Седнете с изправен гръб и се усмихнете. Като всяка емоция, тъгата има психическо и физическо измерение. Когато мислите негативно, мозъкът ви дава команда на тялото ви да заеме определена позиция, а позата връща „тъжни“ сигнали на мозъка. За да се прекъсне цялата верига, поправете стойката си, дръжте главата изправена и – дори да не ви е до това – поставете усмивка на лицето си.

Разсейте се. Припомнете си, че настроението ви е във ваш контрол – вие решавате дали то да остане лошо. И за момент се фокусирайте върху нещо коренно различно от това, което ви стресира.

Разходете се. Запазете изправената си позиция, докато ходите и дишайте дълбоко. Продължавайте да мислите за нестресови неща.

Благодарете на някого. На всяко работно място има хора, които вършат много, но остават незабелязани – чистачи, рецепционисти, помощен персонал и т.н. Благодарете им за нещо дребно – хем ще направите техния ден по-хубав, хем сами ще се почувствате по-добре.

Помогнете на някого. Някой колега има трудности? Предложете помощта си. Удовлетворението след това със сигурност ще ви накара да забравите тъгата.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама