5-те най-глупави офис правила


 5-те най-глупави офис правила
Снимка: Thinkstock/Guliver

Без определени норми на работното място би настъпил хаос. Много компании обаче правят грешка, като въвеждат няколко сриващи работния дух правила заради необмислените действия на малка група нарушители. Изглежда несправедливо, нали? Публикации в LinkedIn посочват кои са 5-те най-глупави офис правила, които трябва да бъдат забранени.

1. Забрана на употребата на социални платформи

Противно на общоприетото схващане, че социалните мрежи спъват продуктивността, този вид платформи са невероятно полезни инструменти в работната среда – например преглед на профила на потенциален служител или сваляне на изображение за презентация. Във всеки случай хората сме доста изобретателни индивиди и ако достъпът ни през служебния компютър бъде забранен, ще прибегнем до верните си смартфони.

2. Фиксирано работно време

Както казва Ричард Брансън „по-важно е количеството свършена работа, а не времето, прекарано върху нея“. Ако това е така, то защо някои компании и/или работодатели държат на оковите на фиксираното работно време? Много експерти са писали за неправдата да бъдем хокани за това, че сме се появили в офиса с 5 минути закъснение, въпреки че редовно работим до късни доби, пред уикендите и дори по празниците.

3. Странни имейл политики

Някои компании са започнали да въвеждат софтуер, който не позволява на служителите им да изпращат имейли, които не спадат към предварително одобрен списък с теми. Това обаче трябва да е въпрос на доверие. Изобщо защо бихте наели някого, на когото не се доверявате за нещо толкова просто, колкото изпращането на имейл?

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама