6 деликатни начина да изпъкнете на работа


6 деликатни начина да изпъкнете на работа
Снимка: iStock/Guliver

Никой не обича да бъде пренебрегван. Може да бъде изключително изнервящо и демотивиращо да виждате как колегите ви напредват в кариерата, получават повишения и достъп до по-престижни позиции, докато вие самите сте вечно в режим на изчакване. Как да избегнете това? Промотирайте се сами, но го правете по умел начин, за да не изглеждате като натегачи. От изданието Entrepreneur ни дават няколко съвета как да го направим.

Първи предлагайте услугите си

Шефът ви иска някой да направи допълнителна презентация в последната минута? Поемете я. Колкото повече се показвате като човек, на когото може да се има доверие по всяко време, толкова повече червени точки трупате.

Бъдете иновативни

На всяко работно място понякога се появяват проблеми. Превърнете се в служителя, който намира тяхното решение. Интересувайте се от новостите в сферата ви на дейност, търсете различни методи за справяне с определени ситуации.

Правете комплименти на колегите си

Неуверените хора ще направят всичко, за да не привлекат вниманието към силните страни на другите. Но на неуверените хора не им предлагат често повишения. Не бъдете като тях. Оценявайте постиженията на колегите си и ги хвалете (умерено) пред шефа. Ще им стане приятно и може на свой ред да ви похвалят.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама