6 изненадващи причини да НЕ ви се обадят след интервю за работа


6 изненадващи причини да НЕ ви се обадят след интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за търсене на работа, със сигурност ще получите тонове съвети – кои желани, кои не чак толкова. И ако откриете, че правите всички неща уж правилно, но телефонът е все така мълчалив след поредното интервю за работа, възможно е да следвате някои остарели принципи, които ви причиняват повече вреда, отколкото полза. Ето кои са 6-те най-изненадващи причини да не получите заветното обаждане с оферта.

1. Автобиографията ви е само една страница

Смисълът на автобиографията не е просто да покаже на потенциалния работодател вашия най-скорошен опит, но също така и напредъка в кариерата ви. Освен ако не сте завършили наскоро, добре е да имате автобиография от две страници. Това показва, че не сте нови в областта и идвате с подходящ опит.

2. Включвате всички работи, които някога сте имали

Точно както твърде късата автобиография, така и твърде подробната може да ви изиграе лоша шега. Когато е приложимо, зарежете всички онези работни места, на които сте печелили като студенти. Разбира се, в тези случаи автобиография от една страница, която има подходящ опит, ще изглежда по-силна от двустранна автобиография с „пълнеж”.

3. Когато ви попитат за вашите слабости, не конкретизирате

Общата идея зад тази концепция с „шикалкавенето” е, че не искате да давате на интервюиращия причина да не ви наеме. Мениджърите обаче искат да знаят, че сте самоосъзнат и можете да бъдете самокритичен. Те искат някой, който не само може да се подобри по време на работа, но също така може да поеме градивна критика. Казването на неща като „Работя твърде много“ или „Аз съм перфекционист“ може да изглежда неискрено и неоригинално.

4. Мотивационното ви писмо е твърде официално

Ако кандидатствате за длъжност, където вашата личност ще е ключова – мениджър, продавач, редактор или връзки с обществеността – тогава използвате на „по-лек” език не би трябвало да е проблем. Не забравяйте да проучите компанията и нейната култура и използвайте стил на писане, който съответства на техния тон.

5. Не включвате снимка в автобиографията си

Времената се променят и поставянето на снимка в автобиографията ви вече е почти задължително. Всъщност, без снимка автобиографията ви вероятно ще отиде направо в купчината боклук.

6. Носите костюм на интервю

Един от най-големите митове е, че трябва да носите „силен костюм”, за да бъдете взети на сериозно. Но точно като официалния език на автобиографията, изборът ви на облекло трябва да съответства на компанията, в която кандидатствате. Ако дрескодът на компанията е карго шорти и графични тениски, винаги е разумно да се облечете по-спокойно за интервюто.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама