5 неща, освен заплата, за които да преговаряте на интервю за работа


5 неща, освен заплата, за които да преговаряте на интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за избиране на нова работа, основното нещо, за което повечето хора мислят, са парите. И въпреки че заплатата със сигурност е основен фактор, тя не е единственото нещо, когато обмисляте предложение за нова длъжност или договаряте условията по договора си. И така, ето кои са нещата, за които трябва да преговаряте извън заплатата.

1. Отпуска

Всяка работа, колкото и хубава да е, може да доведе до бърнаут и стрес. И ако пандемията ни научи на нещо, то е, че почивката от работния живот може да бъде само от полза в дългосрочен план. Но кога точно е подходящият момент да опитате да получите малко повече отпуска? „След като сте ви е била отказана по-висока заплата по една или друга причина. Това означава, че ако не можете да стигнете до сумата, която искате на година, винаги можете да опитате да накарате компанията ви да ви даде повече свободно време. Колко е приемливо да искате? Между 5 и 8 дни на година спрямо условията на работата.

6 ЛОШИ СУТРЕШНИ НАВИКА, КОИТО ВИ ПРАВЯТ ПО-МАЛКО ПРОДУКТИВНИ

2. Дистанционна работа

Преговорите за дистанционна или „хибридна” работа са напълно приемливи. Това е голям въпрос, що се отнася до работната среда, така че трябва да задавате тези въпроси преди да бъде получена оферта за работа. Ако попитате след това, а работодателите вече са преминали през процеса на интервю с вас, това е проява на лош вкус.

3. Гъвкаво работно време

Друго предимство, което можете да договорите, е гъвкавото време. По този начин, вместо да се придържате към графика от 9 до 5 (или каквото и да е работното време на компанията), имате малко повече гъвкавост да вършите задълженията си, но и да се грижите за неотложните въпроси в личния си живот. Много компании експериментират с четиридневна работна седмица сега, така че е разумно да видите дали това е опция. Подобно на работата от разстояние, гъвкавото време има потенциала да повлияе на работата на офиса, така че трябва да сте наясно.

4. Допълнително здравно осигуряване

Не трябва да се срамувате, когато питате за това обезщетение, тъй като работодателите разбират каква тежест може да нанесе лошото здравеопазване. Определено си струва да повдигнете този въпрос.

5. Служебна техника

Още едно предимство, което не е нужно да се притеснявате да поискате. Ако новата ви длъжностна характеристика изисква да имате нужда от по-бърз компютър, служебен телефон или скъпо устройство, като например принтер, докато работите вкъщи, не се колебайте да попитате за разходите на компанията. С развиващата се тенденция за дистанционна работа, е важно работниците да не поемат финансовата тежест от създаването на хоум офиса си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама