6 лоши сутрешни навика, които ви правят по-малко продуктивни


6 лоши сутрешни навика, които ви правят по-малко продуктивни
Снимка: iStock

Когато се събудим, качеството на съня пряко влияе върху това дали ще имаме положителен и продуктивен ден. Докато някои от нас предпочитат да натискат бутона за отлагане на алармата до последната секунда, точно преди да скочат от леглото и да направят всичко необходимо, други избират да се събудят бавно, добавяйки допълнително време за кафе и други удоволствия. Според експертите вторият вариант е най-добрият вариант, тъй като начина, по който избираме да започнем деня си, често предсказва как ще се развият останалите 12 часа.

Създаването на сутрешна рутина може да ви помогне да се чувствате под контрол - в реактивен, а не проактивен режим. Ето кои са лошите навици, които ви спъват по пътя към продуктивния ден.

1. Отлагате алармата

Макар че натискането на „дрямка“ може да изглежда като удобен начин да спечелите малко повече сън, всъщност не ви дава почивка. Дори напротив, това създава повече стрес, тъй като съкращавате времето, което всъщност ви е необходимо, за да се подготвите и да бъдете психически готови да поемете деня си. Опитайте се да намерите нещо, което да очаквате с нетърпение сутринта - нещо, което ще ви изкара от леглото при първия звук на алармата.

КАК КРЪВНАТА ГРУПА ОПРЕДЕЛЯ СЪДБАТА И ХАРАКТЕРА НА ЧОВЕК

2. Веднага хващате телефона

В опит да наваксате всичко, което може би сте пропуснали през нощта, вероятно първо хващате телефона, таблета или компютъра си, за да превъртите имейла си или социални медии. Експертите обаче предупреждават, че това поведение може да попречи на производителността ви и да влоши настроението ви. Вместо да скачате в социалните мрежи или да проверявате имейл, направете бърза, 5-минутна медитация. Или пък пуснете релаксираща музика, докато се протягате няколко минутки.

3. Слушате новини

В същия дух новините също трябва да бъдат забранени. Ако започнете деня си, излагайки се на проблемите на света, това има тенденция да създаде по-негативна и базирана на страх обектива, през която виждате живота си, което на свой ред може да повлияе на това как взимате решения и общувате.

4. Не си давате време за събуждане

Важно е да имате време да се събудите напълно, което изисква поне 30 минути. Ако нямате време да се събудите, рискувате да бъдете пометени от хората и ситуациите, с които се сблъсквате, и енергията ви да бъде източена до обяд.

5. Посягате към въглехидратите и захарта

Гевреците, кроасаните и поничките може да са най-апетитният избор за мнозина, но те могат да изпратят кръвната ви захар на “скоростно влакче”. Нашето настроение и фокус следват кръвната захар, така че ако започнете деня си с прости въглехидрати, можете да очаквате кръвната ви захар да се срине няколко часа след закуска, което ще саботира вашата производителност. Опитайте да добавите малко авокадо, масло от ядки или яйца върху препечения хляб или добавете малко зеленина към смутито си.

6. Не си оправяте леглото

Може да си мислите, че оправянето на леглото ви е само за шоу, но всъщност това е ритуал, който е част от дългия път към високата продуктивност. Без енергиен поток няма да имате нужната мотивация или креативност, а без структура ще ви липсва организация. Оправянето на леглото осигурява точно структура, върху която можете да надграждате през целия ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама