Как кръвната група определя съдбата и характера на човек


Как кръвната група определя съдбата и характера на човек
Снимка: iStock

Кръвната група на човек се определя от състава на кръвта и по-специално от съдържанието на специфични въглехидрати и протеини в нея. Съвременната система за идентифициране на кръвта на групи датира от 1900 г. Има 4 основни кръвни групи, като най-често срещаната е втората.

Много е важно да знаете коя кръвна група сте, защото при необходимост от кръвопреливане, трябва да сте сигурни, че вашата кръвна група е съвместима с кръвта, която ви се прелива. 

Кръвните групи са се формирали под влиянието на различни условия на живот в древността. Затова хората с еднакви кръвни групи имат много общо.

I група (нулева кръвна група)

Това е най-старата кръвна група, съществуваща още от времето на неандерталците. В онези времена хората са консумирали предимно с храна от животински произход, така че диетата, богата на протеини и месо, е особено подходяща за индивидите от първа кръвна група.

Те са родени лидери и мениджъри. Уникалната способност да предвиждат всичко предварително често им помага да намерят изход от най-трудната ситуация. Но си струва те да поработят върху своята безотговорност.

Ключът към здравето на потомците на неандерталците е движението. Колкото по-активно се движи човек с тази кръвна група, толкова по-дълго ще живее.

Мъжете с кръвна група I са добри любовници, а жените са много ревниви.

II група (кръвна група А)

Втората кръвна група се появява малко по-късно, когато хората започват да се занимават със селското стопанство и стават всеядни. Затова носителите на тази кръвна група се чувстват най-добре, когато залагат на разнообразна диета.

Хората с кръвна група II лесно се адаптират към всякакви условия, те са неконфликтни личности. Обичат да комуникират и лесно учат нови езици.

Най-често тези хора имат проблеми със зрението и сърцето, трябва да следят състоянието на черния си дроб.

Мъжете от тази кръвна група са срамежливи и лоялни, уважават партньорките си. Жена с кръвна група II е идеална съпруга, отдадена и разбираща, обикновено много обича децата.

ХРАНЕНЕ СПОРЕД КРЪВНАТА ГРУПА

III група (кръвна група Б)

Тази кръвна група се е формирала в момент, когато Земята е започнала да става по-студена. Трудният преход от топлина към студ се е отразил на състава на кръвта заради настъпила мутация.

Отличителна черта на хората с III кръвна група е изключителното им търпение и дори педантичност.

Те могат да бъдат отлични бижутери и хирурзи, имат способността да правят добре това, което никога не са учили. Те страдат от заболявания на стомаха и инфекциозни заболявания, които засягат лигавиците.

Мъжете от тази кръвна група често сменят партньорките си, но до определен момент: след като се срещнат подходящата жена, те стават благоразумни.

Жените от трета кръвна група се отличават с особена екстравагантност и чувство за стил във всяко отношение.

КАКЪВ ЧОВЕК СТЕ В ЛЮБОВТА СПОРЕД КРЪВНАТА ГРУПА

IV група (кръвна група АБ)

Това е най-рядката и най-нова кръвна група. Появила се е преди около 1000 години. Хората с IV кръвна група имат отличен имунитет, показват висока устойчивост към нови заболявания. Но те имат и уязвими места: слухови органи, кожа, стави и кости.

Учените и изобретателите много често са носители на тази кръвна група. Мъжете от IV кръвна група са отлични съблазнители, знаят какво да направят, за да бъдат забелязани.

Жените от IV кръвна група са много привлекателни, но в същото време подбират внимателно хората от обкръжението си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама