Как кръвната група определя съдбата и характера на човек


Как кръвната група определя съдбата и характера на човек
Снимка: iStock

Кръвната група на човек се определя от състава на кръвта и по-специално от съдържанието на специфични въглехидрати и протеини в нея. Съвременната система за идентифициране на кръвта на групи датира от 1900 г. Има 4 основни кръвни групи, като най-често срещаната е втората.

Много е важно да знаете коя кръвна група сте, защото при необходимост от кръвопреливане, трябва да сте сигурни, че вашата кръвна група е съвместима с кръвта, която ви се прелива. 

Кръвните групи са се формирали под влиянието на различни условия на живот в древността. Затова хората с еднакви кръвни групи имат много общо.

I група (нулева кръвна група)

Това е най-старата кръвна група, съществуваща още от времето на неандерталците. В онези времена хората са консумирали предимно с храна от животински произход, така че диетата, богата на протеини и месо, е особено подходяща за индивидите от първа кръвна група.

Те са родени лидери и мениджъри. Уникалната способност да предвиждат всичко предварително често им помага да намерят изход от най-трудната ситуация. Но си струва те да поработят върху своята безотговорност.

Ключът към здравето на потомците на неандерталците е движението. Колкото по-активно се движи човек с тази кръвна група, толкова по-дълго ще живее.

Мъжете с кръвна група I са добри любовници, а жените са много ревниви.

II група (кръвна група А)

Втората кръвна група се появява малко по-късно, когато хората започват да се занимават със селското стопанство и стават всеядни. Затова носителите на тази кръвна група се чувстват най-добре, когато залагат на разнообразна диета.

Хората с кръвна група II лесно се адаптират към всякакви условия, те са неконфликтни личности. Обичат да комуникират и лесно учат нови езици.

Най-често тези хора имат проблеми със зрението и сърцето, трябва да следят състоянието на черния си дроб.

Мъжете от тази кръвна група са срамежливи и лоялни, уважават партньорките си. Жена с кръвна група II е идеална съпруга, отдадена и разбираща, обикновено много обича децата.

ХРАНЕНЕ СПОРЕД КРЪВНАТА ГРУПА

III група (кръвна група Б)

Тази кръвна група се е формирала в момент, когато Земята е започнала да става по-студена. Трудният преход от топлина към студ се е отразил на състава на кръвта заради настъпила мутация.

Отличителна черта на хората с III кръвна група е изключителното им търпение и дори педантичност.

Те могат да бъдат отлични бижутери и хирурзи, имат способността да правят добре това, което никога не са учили. Те страдат от заболявания на стомаха и инфекциозни заболявания, които засягат лигавиците.

Мъжете от тази кръвна група често сменят партньорките си, но до определен момент: след като се срещнат подходящата жена, те стават благоразумни.

Жените от трета кръвна група се отличават с особена екстравагантност и чувство за стил във всяко отношение.

КАКЪВ ЧОВЕК СТЕ В ЛЮБОВТА СПОРЕД КРЪВНАТА ГРУПА

IV група (кръвна група АБ)

Това е най-рядката и най-нова кръвна група. Появила се е преди около 1000 години. Хората с IV кръвна група имат отличен имунитет, показват висока устойчивост към нови заболявания. Но те имат и уязвими места: слухови органи, кожа, стави и кости.

Учените и изобретателите много често са носители на тази кръвна група. Мъжете от IV кръвна група са отлични съблазнители, знаят какво да направят, за да бъдат забелязани.

Жените от IV кръвна група са много привлекателни, но в същото време подбират внимателно хората от обкръжението си.

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


 • Големият месечен хороскоп за февруари...
  Големият месечен хороскоп за февруари 2023

  Овен През този месец няма да сте особено настроени към общуване и развлечения, но и не е задължително да участвате в такива. Работната обстановка ще продължи да бъде спокойна, но е важно да избягвате конфликти с колеги или началници. В личния живот не очаквайте особени сътресения. Сега ще можете...

 • Съвет за всяка зодия за февруари 2023...
  Съвет за всяка зодия за февруари 2023

  Овен През този месец ви съветваме да бъдете по-внимателни с половинките си. Може да останете неразбрани от тях, затова общувайте повече и говорете направо. Телец Телците ще имат успехи в работата, но трябва да свършат всичко в срок. Може да получат дори повишение. Близнаци Близнаците...

 • Хороскоп за днес, 3 февруари 2023...
  Хороскоп за днес, 3 февруари 2023

  Овен През този ден ще бъдете първи във всичко. Това ще е уморително. Помислете дали да не отстъпите някое първенство. Телец През този ден бъдете най-вече себе си. Нищо по-хубаво от това не можете да предложите или измислите. Ще бъде оценено. Близнаци През този ден помислете добре преди да...

 • Задушница 2023 - Голяма, Черешова и...
  Задушница 2023 - Голяма, Черешова и Архангелова

  Традиционно на задушница във всички православни храмове се отслужва заупокойна литургия. Хората посещават гробовете на своите починали близки и приятели, за да почетат паметта им, да си спомнят за тях и да се помолят за душите им. Както на всяка Задушница, се раздава жито и храна за "Бог да прости мъртвите...

 • Късметче за всяка зодия за 2 февруари...
  Късметче за всяка зодия за 2 февруари 2023

  Овен Късметът ви днес отреди, че време за любимата си книга ще имате до зори. Телец Затворете очи и силно си пожелайте нещо. Близнаци Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Вижте още: Тези зодии ще имат много късмет през февруари...

 • Хороскоп за днес, 2 февруари 2023...
  Хороскоп за днес, 2 февруари 2023

  Овен През този ден желанията ви ще са повече, но в действителност нямате нужда от всичките. Помислете с какво бихте се задоволили на този етап. Ще се почувствате много по-щастливи. Телец Днес ще ви се случи нещо, което сте очаквали да се случи на друг етап. Ще сте достатъчно подготвени, така че...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама