Хранене според кръвната група


Хранене според кръвната група
Снимка: iStock

Въпреки че връзката между кръвната група и характера не е доказана научно, японците вярват, че тя издава нещичко за личността на човека, определя кои храни да консумира и кои да избягва. Играе решаваща роля не само за физиологичната, но и за любовната съвместимост. Идеята, че кръвната група се асоциира с личността възниква през 1920 година и оттогава става все по-популярна.

В профила на потребителите на социални мрежи в редица азиатски страни дори съществува поле "кръвна група". В кръвта е ключът към биохимичната идентичност. Защо тогава да не може по нея да се съди и за основните характеристики на личността?

0-ва кръвна група

Качества: амбициозни, самоуверени, силни.

Недостатъци: арогантни, нечувствителни, самодоволни.

Характер: хората с нулева кръвна група са родени лидери, сред тях често има и добри спортисти. Те са контактни, експресивни и страстни натури. Имат ненаситен апетит за успех и не се страхуват да рискуват или да залагат.

Хранене: група 0 е най-древната и най-разпространената. Според теорията, тя е съществувала още при кроманьонците. Хората с тази група притежават силна храносмилателна система и имат по-бърз метаболизъм. Затова спокойно могат да консумират храни, богати на протеини, като месо, птици и риба, повечето плодове и зеленчуци. Добре е да ограничат употребата на млечни, тестени продукти и хляб, а също на патладжан, брюкселско зеле, ягоди и картофи.

Подходящите спортове: бягане и футбол.

Кръвна група А

Качества: консервативни, интровертни, резервирани, търпеливи, перфекционисти.

Недостатъци: вманиачени, педантични, твърдоглави.

Характер: в японската култура хората с група А често се определят като "пешки", защото служат вярно и са изключително лоялни. Затворени са и не обичат да говорят за чувствата си. Много от тях са прекалено сериозни и спят лошо. Въпреки че имат качества на лидери, рядко поемат водачеството, защото стресът влияе много силно върху и без това опънатите им нерви.

Хранене: хората с кръвна група А, които са се появили между 25-15 000 г. пр. Хр. Този тип хора са наречени "земеделци", защото предпочитат вегетарианска храна. Във всеки случай някои от тях са принудени да се борят срещу влечението си към традиционните храни като месо и картофи, защото за тях е препоръчително да консумират колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци, както риба и повечето житни храни. Препоръчително е да избягват сурова риба и царевица.

Подходящите спортове: гимнастика и йога.

Кръвна група B

Качества: креативни, гъвкави, страстни, индивидуалисти, оптимисти.

Недостатъци: разсеяни и донякъде безотговорни.

Характер: Хората с кръвна група В са симпатични, зачитат чуждото мнение и избягват конфронтациите. Заради лесната им приспособимост и гъвкавост от тях стават добри приятели. Но мъжете с група В имат по-различна слава и в някои азиатски страни ги възприемат като неподходящи кандидати за женитба, защото са прекалено разкрепостени, егоистични и нестабилни.

Хранене: тъй като са предразположени към различни болести, хората с група В, появили се между 15-10 000 г. пр. Хр., не бива да претоварват храносмилателната си система. Добре е да избягват месо и особено пилешко. Въпреки че минава за постно, пилешкото месо съдържа аглутиниращ лектин – вещество, което атакува кръвта и може да доведе до инсулт и имунни нарушения. За да са здрави, хората с кръвна група B трябва да консумират разнообразна храна и да се движат повече.

Подходящите спортове: бягане и плуване.

Кръвна група AB

Качества: спокойни, събрани, интровертни, рационални.

Недостатъци: критични, нерешителни, непримирими и студени.

Характер: Хората с кръвна група АВ са чаровни и спонтанни. При тях чувствата често надделяват над разума. Минават за духовни личности и дори за малко ексцентрични. Не обичат да се подчиняват на правила. Когато се почувстват прекалено притиснати, нарушават нормите и действат по своя си начин.

Хранене: Хората с тази кръвна група са се появили едва преди 1000-1500 г. Дотогава се е смятало, че съществуват само три кръвни групи. Представителите на тази рядка група имат чувствителен стомах и е добре да избягват пилешкото, говеждото и свинското месо. Препоръчителна е консумацията на морски дарове, соеви и млечни продукти, както и на разнообразни плодове и зеленчуци. Да се издбягват лимони, кокос и царевица.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама