Към какви болести сте податливи според кръвната си група


Към какви болести сте податливи според кръвната си група
Снимка: iStock/Guliver

Може ли кръвната група да повлияе на здравето ви? Докато медицинската общност лъкатуши между приемане и отхвърляне на идеята, нарастващият брой проучвания, направени през последните няколко години, показват, че наистина има връзка между кръвната група и развитието на различни хронични заболявания.

Както знаете, има осем основни кръвни групи: A +, A-, B +, B-, O +, O-, AB + или AB-. Познаването на вашата такава е от решаващо значение за спешната медицинска помощ, но може да предложи и по-различен поглед върху цялостното ви здравословно състояние. Ето към какви болести са най-податливи хората от различните групи.

КРЪВНА ПЛАЗМА: СЪЩНОСТ, ФУНКЦИИ И ДАРЯВАНЕ

1. Сърдечни заболявания

От 8-те основни кръвни групи хората с тип О имат най-нисък шанс да развият сърдечни проблеми. Хората с AB и B са изложени на най-голям риск, което може да бъде в резултат от по-високия процент възпаления за тези кръвни групи.

2. Деменция

Хората с кръвна група АВ са изправени пред доста по-висок риск от проблеми с паметта, които да доведат до деменция на по-късен етап. Шансовете за тези когнитивни увреждания при лица с АВ са с 82 процента по-високи според резултатите от проучване от септември 2014г, публикувано в списание „Неврология“.

3. Стомашни проблеми

Доказателствата показват, че хората с кръвна група О имат по-голяма вероятност да развият пептични язви, колити и гастрити, причинени от бактерия.

4. Репродуктивни проблеми

Жените с кръвна група О имат по-голям риск от проблеми с плодовитостта, защото доказано произвеждат по-малко яйцеклетки, при това и с по-лошо качество, в сравнение с жените, които са тип A, B или AB.

5. Рак

Проучванията са установили, че хората с кръвна група А или АБ са изложени на по-висок риск от рак на стомаха, панкреаса и дебелото черво. Що се отнася до другите видове рак, все още няма красноречиви резултати, които да потвърдят или отхвърлят връзката с кръвната група.

6. Депресия и стрес

Ако сте с кръвна група А, може да имате повече проблеми при справяне със стреса. Тези хора са склонни да имат повишени нива на кортизол в организма. Потърсете начини за намаляване на тревожността и стреса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама