Изчислете колко вода трябва да пиете с тази формула


Изчислете колко вода трябва да пиете с тази формула
Снимка: iStock/Guliver

Сигурно многократно сте чували, че трябва да пиете по 8 чаши вода на ден, за да функционират правилно процесите в тялото. Всички наши органи се състоят от вода - например сърцето и мозъкът са 73% вода, докато белите дробове са 83%.

Въпреки това, бройката не е напълно точна, а е по-скоро ориентировъчна. Всъщност, тялото ви може да има нужда от повече или по-малко вода. Имаме формула, с която лесно може да изчислите колко вода е най-добре да пиете всеки ден.

Формулата е:

Количеството вода в литри, което трябва да пиете на ден, е равно на теглото ви в килограми, умножено по 0,033.

След като изчислите количеството вода, може да си направите график, за да ви е по-лесно. Например - добре е да започвате деня с една или две чаши вода на празен стомах. Наред с другите неща, пиенето на вода сутрин увеличава енергията и забързва метаболизма.

7 СИГУРНИ ЗНАКА, ЧЕ НЕ ПИЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ВОДА

Хубаво е да знаете, че има някои фактори, които пряко влияят и трябва да имате предвид. Например мъжете имат нужда от повече вода в сравнение с жените. Ако живеете на горещо място, също имате по-голяма необходимост, ако пък сте близо до море, където влажността е по-висока, на организма му трябва по-малко. Освен това, ако сте спортист или тренирате редовно, се потите повече и трябва да компенсирате загубата на вода. Бременните жени и кърмещите майки също трябва да пият повече вода.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама