6 начина да сме по-щастливи на работа


6 начина да сме по-щастливи на работа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Дори много да обичаме работата си, стресът и безкрайните задължения могат да депресират, изнервят и направят по-пасивни. За да не се случва това и да се чувствате по-щастливи на работа, правете тези шест неща, препоръчани от Inc.com.

Всяка сутрин се радвайте на една "тиха минута"

Сутрин отделяйте по една минута, за да се вглъбите в себе си. Не мислете за работа. Прочетете стихотворение, мотивиращ цитат или просто дайте почивка на мозъка си. Ще се изненадате колко много допълнителна енергия ще ви даде това през останалата част от деня.

Усмихвайте се по-често

Усмивката постига две неща. Първо, тя казва на мозъка да бъде по-щастлив. От друга страна, когато се усмихвате много по-вероятно е и другите около вас хора да се усмихват. В добрия смисъл, усмивката е заразна.

Направете списък на нещата, които харесвате в работата си

Лесно е да мразите вашата компания и нещата, които вършите всеки ден, но нещата никога не са чак толкова лоши, както на вас ви изглеждат. Ако погледнете от светлата страна на нещата, това ще подобри отношението ви към хората и резултатите ви на работното място.

Празнувайте, когато сте постигнали нещо

Всяка ваша победа трябва да е повод за радост, независимо дали е малка или голяма.

Развивайте нови умения на работното си място

Добре е да ангажирате вниманието си с нещо като обучение или развиване на нови умения, вместо да се фокусирате върху негативите от работата си. Това са все неща, от които може да само да спечелите.

Поемете дълбоко въздух три пъти

Има едно просто упражнение, което помага за намаляване на стреса и по тази причина то се препоръчва от много мениджъри и предприемачи от цял ​​свят. Поемайте дълбоко дъх, а след това издишвайте. Когато издишвате си представяйте, че всичките ви проблеми и стрес си отиват.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама