7 знака, че сте се преработили


7 знака, че сте се преработили
Снимка: Thinkstock/Guliver

Понякога може толкова да сте свикнали с рутината и стреса, че да не осъзнавате до каква степен сте се преуморили. Ако обаче се разпознаете в следните 7 признака, значи със сигурност имате нужда от почивка.

Правите малки грешки. Когато работим прекалено много, губим вниманието към детайлите. В резултат се получават грешки, които иначе едва ли бихме допуснали. Случва се на всеки, така че не се самообвинявайте, но все пак го приемете като знак, че трябва да си починете.

Чувствате се претрупани. Когато видите списъка си със задачи за деня, ви се доплаква? Не сте единствени. А ако имате същото чувство в сравнително обичаен ден, без неочаквани задължения, започвайте да планирате ваканция.

Постоянно сте изморени. Изпитвате остра нужда просто да положите глава на бюрото и да за спите в...11 сутринта? Преработването често ни кара да се чувстваме сякаш се движим в мъгла. Уверете се, че си оставяте достатъчно време за сън.

Страдате от безсъние. И тук стигаме до следващия признак. Изтощени сте, лягате си вечер, очаквайки, че веднага ще заспите и... нищо. Чак до сутринта сте кукуряк. В този случай можете да приложите някои от съветите за добър сън, като например да изключвате всички мобилни устройства поне половин час преди да си легнете.

Лесно се ядосвате. Обичайните действия на колегите ви изведнъж започват ужасно да ви дразнят. Готовите сте да се развикате на някого, дори преди да си е отворил устата да каже каквото и да е. Не забравяйте обаче, че не всички са виновни за вашата умора.

Пренебрегвате любимите си неща. Кога за последно отделихте време за хобито си? Когато фокусираме всичката си енергия в работата, не остава за извънработни дейности, които обаче са не по-малко важни за физическото и психическото ни здраве.

Нямате никаква мотивация. Ако се чувствате добре, работите добре. А сега всяка задача ви отнема часове, все отлагате и си намирате извинения. Класически знак, че ви е време за отпуска.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама