8 кралски особи и техните доходи, които ще ви изненадат


8 кралски особи и техните доходи, които ще ви изненадат
Снимка: Getty Images/Guliver

На всички ни е ясно, че кралските особи, освен влиятелни личности, са и доста богати. Но откъде? Взимат ли заплата? Не и такава, изплащана от британското правителство. Самата монархия се финансира от приходите на „Crown Estate” - частно имение, държано в доверие на монархията и парламента. Този фонд е създаден през 1760 г., за да осигури сигурен механизъм за финансиране управлението на монархията и правителството. Състои се от земите, предприятията и физическите активи, съхранявани от монархията по време на нейното формиране. Ето какви са доходите на част от членовете на британската кралска фамилия.

10 ПРАВИЛА, КОИТО ВСИЧКИ КРАЛСКИ ОСОБИ СПАЗВАТ

Кралица Елизабет - 550 милиона долара

Кралица Елизабет, която е на трона от 60 години, определено е натрупала огромно богатство. Не само заради британските данъкоплатци, които покриват доходите ѝ, но и от нейните парцели земя. Тя притежава няколко скъпи имота, сред които е и любимият ѝ замък Балморал, който възлиза 140 милиона долара. Годишните ѝ доходи са 550 милиона долара.

Чарлз, принц на Уелс - 100 милиона долара

Чарлз, принцът на Уелс, който е първи на опашката за управление, притежава нетна стойност от 100 милиона долара. Веднага след като поеме трона, заплатата му ще се увеличи, защото ще наследи всички активи, които кралицата ще остави. Освен това, той се радва на добри инвестиции, бизнес и недвижими имоти.

Камила, херцогиня на Корнуол - 5 милиона долара

Камила, херцогиня на Корнуол, е половинката на принц Чарлз. Тя беше тази, която зае мястото на обожаваната Лейди Даяна. С годините тя успя да се адаптира към кралския начин на живот и накара хората да я обичат. Тя е водила доста комфортен живот и преди Чарлз, а годишните ѝ доходи са 5 милиона.

Принц Уилям, херцог на Кеймбридж – 40 милиона долара

Принц Уилям, херцог на Кеймбридж, е вторият наследник на трона. Богатството му идва от различни места и включва наследство и месечна издръжка. С комбинираната си заплата от държавна работа, той натрупа огромна сума спестявания, които го превърнаха в богат бъдещ крал.

Принц Хари, херцог на Съсекс – 25 милиона долара

Принц Хари, херцог на Съсекс, бе известен със статута си на плейбой, но тази му слава бе забравена, след като се отказа от кралските ангажименти. Неговото богатство идва от наследството от майка му и инвестиции.

Лейди Кити Спенсър - 100 милиона долара

Дори лейди Кити Спенсър, която е племенницата на принцеса Даяна, е работила много усилено, за да вдигне доходите си. Макар да не е основен член на кралското семейство, има по-високи от другите ѝ известни роднини, защото е модел на известни дизайнери.

Пипа Мидълтън - 1 милион долара

Пипа Мидълтън е по-малката сестра на Кейт Мидълтън и макар да няма титла по тази линия, все пак е „кралска съседка”. Семейният ѝ бизнес я е обезпечил добре, както и благородният ѝ съпруг, заради който вече има аристократична титла.

Принц Джордж от Кеймбридж – 4 милиарда долара

Принц Джордж от Кеймбридж е първороден син на Уилям и Кейт. Стойността му е повече от спестяванията на баща му и майка му взети заедно. Принц Джордж привлече вниманието на всички хора по света и дори се възползва от мястото си в кралското семейство, появявайки се на всеки специален повод на кралското семейство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама