Дневниците на принцесата: Армейският кадет Сара


Дневниците на принцесата: Армейският кадет Сара

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. След като ви запознахме с повечето очарователни владетелки в арабския свят, днес ще ви срещнем с принцесата на Бруней.

Принцеса Сара (Даянгку Сара бинти Пенгиран Салех) е родена на 9 април през 1987 година. По някаква много далечна линия, бащата на Сара се пада роднина на султан Хассанал Бокиах, но всъщност всички приемат принцесата за обикновено момиче от народа. Майка й Сузане Аби е швейцарска медицинска сестра, родена във Фрайбург, но след като се омъжва, приема исляма и променя името си на Ринавати Абдуллах. В момента работи в здравното министерство в Бруней. Бащата на девойката пък е мениджър в Министерство на благоустройството. Семейството има три деца, като Сара е най-малката и единствената дъщеря.

Легенди се носят за това как и къде точно са се запознали престолонаследникът Ал Мухтади Биллах Болкиах и Сара Салех. Истината е, че по време на една от традиционните си обиколки из училищата и колежите в Бруней през октомври миналата година, Ал Мухтади Биллах Болкиах забелязал красивата ученичка. 30-годишният престолонаследник от доста време търсил дамата на своето сърце. Едно от изискванията му било тя да произхожда от смесено семейство, твърдят запознати. Сара Салех напълно удовлетворява исканията на бъдещия султан.

През 2004 година, едва навършила 17 години, Сара се врича във вечна вярност на своя любим престолонаследник. Самата церемония е изключително пищна, а всички медии определят събитието като „азиатската сватба на годината“. Само 3 години по-късно принцесата ражда първото си дете – бъдещият султан Абдул, който си има и по-малка сестричка Анак Мунира.

Преди няколко години, принцеса Сара завършва висшето си образование като отличник на випуска. Интересен факт е, че по време на следването, Нейно Височество е един от най-активните членове на армейските кадети в университета. Тя е истинското доказателство за това, че не съществуват никакви ограничения за постигане на мечтите, независимо откъде произхождаш!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама