Как да постигнете повече, работейки по-малко


Как да постигнете повече, работейки по-малко
Снимка: iStock/Guliver

Всички ние разполагаме с по 168 часа на седмица, но все не ни стигат, нали? Работата поглъща лъвския пай – повечето работим по седемдесет часа седмично и ни остава все по-малко време за почивка, спорт, семейството и приятелите – нещата, заради които животът е велик.

Обикновено приемаме, че продуктивността означава да намираме или пестим време. Не е така. Продуктивността означава да накараме времето да работи за нас. Представете си отново да имате свободно време. Това не е празна надежда. Може да постигнете своя супер фокус. Започнете сега.

В книгата си "Супер фокус" Майкъл Хаят ни разкрива девет доказани начина да печелим в работата и да успяваме в останалите сфери в живота си – здраве, взаимоотношения, хобита... Помага ни: 

* Да предефинираме работата и целите си, за да работят в наша полза;

* Да пресеем задачите и ангажиментите си;

* Да ограничим несъществените неща;

* Да поставим граници, които защитават фокуса ни и носят резултати;

* Да се съсредоточим върху най-важните задачи;

* Да управляваме времето и енергията си.

Мостът между мечтите и постиженията е твърдото, решително действие. Една от причините малцина от нас да постигат това, което наистина искат, е, че никога не насочваме фокуса си, не концентрираме силата си. Майкъл Хаят е човекът, който най-добре разбира това и е разработил лесен за следване подход, с чиято помощ да впрегнем тази сила в своя полза.

Тони Робинс

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама