Българка с отлично представяне на Creative Business Cup


Българка с отлично представяне на Creative Business Cup

Само преди дни в Дания приключи тазгодишното издание на световния конкурс за най-добри идеи в творческата индустрия – Creative Business Cup!

Българските представители - Vanilla Kitchen, обраха овациите на журито и конкуренцията със своя иновативен продукт в сферата на кулинарията. Тяхното изобретение – уеб платформата Cake Generator, се пребори с 50 иновативни проекта за място сред полуфиналистите в състезанието.

Уеб платформата Cake Generator цели да превърне потребителите в създатели на свой собствен продукт, с гарантирано качество и здравословни съставки. Това е идея, чиято реализация би спомогнала решаването на широко разпространения проблем, свързан с нетърпимостта към определени съставки, като глутен, лактоза, ядки и др. Затова целта е проектът да се превърне в международна платформа, която да убеди потребителите, че здравословната храна може да бъде вкусна.

Международното жури от експерти – предприемачи и инвеститори в сферата на творческите индустрии, оцени високо потенциала на бизнес идеята и даде много съвети и практически препоръки за бъдещото развитие на проекта.

„Това беше един изключително професионално проведен конкурс и се радвам, че имах възможност да бъда част от него! Срещите с толкова хора от творческата индустрия са безценен опит” – сподели Ваня Иванова (Vanilla Kitchen) след завръщането си.

Прочетете тук какво сподели тя за началото на Vanilla Kitchen, за конкурса и за любовта й към здравословните сладки изкушения.

А победителят в тазгодишното издание на Creative Business Cup бе идеята на представителите на Полша за интерактивна компютърна игра, която превръща химията и химичните експерименти в атрактивен свят за малките деца.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама